(Smaalenenes Avis)

HOBØL: Nødetatene rykket i morges ut til meldingen om en alvorlig trafikkulykke på E18 i Hobøl.

Ved avkjøringen ned til Elvestad hadde en bil kommet i høy fart og krasjet.

Da nødetatene kom frem lå bilen i veikanten med massive skader. Sjåføren, som er en svensk statsborger, derimot var ikke å finne i nærheten av kjøretøyet.

– Vi satt hunden på å spore opp vedkommende. Han ble funnet 1,5 kilometer borte fra bilen. Der satt han og drakk øl, sier politibetjent på stedet Eirik Nordahl til Smaalenenes Avis.

Mannen ble tatt hånd om av ambulansepersonell og fraktet til Kalnes.

– Det så ikke ut som om han hadde fått alvorlige skader, men for å være sikre på at noe inne i kroppen hans ikke var skadet ble han fraktet til Kalnes, sier Nordahl.

Ifølge politibetjenten mistenker de at bilen kom i høy hastighet i retning Askim.

Askimingen Stein-Roger Gudmundsen var på vei til jobb i Oslo da han ble vitne til ulykken.

(Saken fortsetter under bildet)

– Vi ser på hjulsporene at han mistet kontrollen i bakken og midtdeleren er ødelagt rundt 50 meter lenger ned. Bilen sto i grøfta da vi kom frem. Dette vitner om at bilen holdt en høyere fart enn hva som er lovlig her, sier Nordahl.

I veibanen og i grøfta lå bildeler strødd, men bildelene stemte ikke overens med bilskiltet som sto på ulykkesbilen.

– Vi mistenker at bilen er stjålet eller om den har kjørt med falske skilter. Dette vil etterforskningen vise etterhvert, sier politibetjenten til Smaalenenes Avis.

Politiet fant også flere stjålne bilskilt liggende bak i bagasjerommet på bilen.

Sjåføren selv har forklart til politiet at han snurret fire–fem ganger i luften. Med andre ord var det snakk om en voldsom krasj.

Mannen blir nå anmeldt for ruspåvirket kjøring og blir trolig pågrepet av politiet etter å ha blitt sjekket ut av legene på Kalnes. 

Svensken fremsto som ruset da politiet fikk tak i ham.

Veien ble sperret av mens oppryddingsarbeidet foregikk. Men det førte ikke til køproblemer, ettersom avkjørselen til Elvestad var like ved.

Veien er nå åpnet igjen.