Selv om passet er gyldig til sommeren, kan det hende du må fornye det nå

TRENGER DU NYTT? Da bør du passe på å fornye i god tid før utenlandsferien, oppfordrer politiet.

TRENGER DU NYTT? Da bør du passe på å fornye i god tid før utenlandsferien, oppfordrer politiet. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Snart kommer feriene på rekke og rad – og mange skal ut å reise. Har du husket å sjekke utløpsdatoen på passet ditt?

DEL

(Smaalenenes Avis) Hvert år glemmer en del nordmenn å sjekke når passet går ut og kan dermed oppleve å få hele ferien ødelagt. Politiet oppfordrer nå til å sjekke utløpsdatoen på passet i god tid før utenlandsreiser – og huske på å fornye det, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

LES OGSÅ: Politiet: – Mulig å få nytt pass i Askim en stund til 

– Vær tidlig ute

– Både vinterferie og påskeferie nærmer seg, og plutselig kommer også sommeren. Timene for passbestilling fylles raskt opp. Vi anbefaler derfor å være tidlig ute med å bestille time, sier driftsenhetsleder Heidi Vinsrud ved Felles forvaltningsenhet hos politiet i Østfold.

Det er en leveringsgaranti på ti virkedager fra bestilling til passet ligger i postkassen.

Ikke alle godtar nødpass

– Husk at flere land krever at passet er gyldig i opp til seks måneder etter utreise. Du finner informasjon om dette på Utenriksdepartementets landsider, bemerker Vinsrud.

Og legger til at nødpass kun utstedes i nødstilfeller, med gyldighet for én reise og med samme kostnad som et ordinært pass.

– Det er heller ikke alle land som godtar nødpass. Du er selv ansvarlig for å undersøke om landet du skal til godtar nødpass, påpeker hun.

Fortsatt i Råde

I Østfold kan du foreløpig søke om pass ved Felles forvaltningsenhet i Råde. Det utstedes også pass ved politistasjonen i Askim. Informasjon om timebestilling og åpningstider finnes på politiets nettsider.

Felles forvaltningsenhet utstedte 32.607 pass i 2016.

– Antallet er økende, røper Heidi Vinsrud.

Artikkeltags