Full stans på Østre linje – alle tog er innstilt

Av , og
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

(Smaalenenes Avis) Konflikten mellom NSB og de ansatte som er organisert i Norsk Lokomotivmannsforbund ble lørdag trappet opp da 47 nye lokførere tatt ut i streik. Til sammen er nå 118 lokførere i streik, noe som får store konsekvenser for de reisende på Østfoldbanen mandag.

Dette betyr at ingen lokaltog går fra Indre Østfold inn til eller ut fra Oslo i dag.

I tillegg er alle lokaltogene er innstilt, og passasjerer får ikke gå av eller på togene mellom Rygge og Oslo S på Østfoldbanen.

– Tilspisser konflikten

Det har så langt ikke vært noen kontakt mellom de streikende og NSB.

Rolf Ringdal, forbundsleder i Norsk Lokomotivmannsforbund, sier til NRK at det neppe kommer til å skje noe før mandag morgen.

– Vi forventer at arbeidsgiver tar initiativ, men det virker som om NSB ønsker å tilspisse situasjonen. Vi kommer ikke til å ta noe initiativ. Vi har et møte i fagforeninga i Østfold i morgen klokka 14. Hvis arbeidsgiver vil bidra til en løsning, vil de antakelig ta kontakt i morgen tidlig, sier Ringdal.

Ikke alternativt

Da innstillingene er en følge av en lovlig streik vil det heller ikke bli organisert alternativ transport fra NSBs side.

For å unngå at togpassasjerer møter opp på stasjonen ved de innstilte avgangene har NSB forsøkt å sende ut meldinger.

– Det er vanskelig å si om mange vil møte opp på stasjonene. Det er vanskelig å nå alle. Vi har sendt ut sms til de 50.000 som har registrert seg som kunder i Stor-Oslo, og vi har sendt ut 400 000 eposter til kunder over hele landet, sier informasjonssjef Åge Christoffer Lundeby til NRK.

Tips Oss
E-post ra@r-a.no Tlf: 91705581

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken