"Tenk om alle kunne tenkt seg om en ekstra gang før de kaster seg ut i debatter de ikke har kunnskap om"

Skautun

Skautun Foto:

Av
DEL

Pølse og potetstappe på Skautun:De siste dagene har det vært en heftig debatt gående i media, men ikke minst Facebook.

Den mye omtalte «pølse og potetstappe» saken har i stor grad utelukkende sympatisert med et bildet som dessverre ikke har stort potensiale for å se noe mer innbydende ut.

Les også: Sykehjem i Rakkestad lover bot og bedring etter servering av en elendig middag

Det som skal nevnes er at potetstappen er hjemmelaget og pølsene er kjøttrike, det er heller ikke en middag som blir servert ofte. Det som er trist er at de fleste utsagn baseres på dette bildet og den ene retten. Det er faktisk ikke bare rekesmørbrød når Jonas Gahr Støre er på besøk, dette er noe pasientene får til lunsj ca. 1 gang pr. uke. I tillegg til en godt variert lunsj, både varm og kald. Vi i Rakkestad er så heldig å ha vårt eget kjøkken med dyktige mennesker på jobb under samme tak som pasientene er. Det er en kjemperessurs med utfordrende og kompliserte sykeforløp hvor kost og ernæring er en stor del av det medisinske bildet. På kort varsel kaster de seg rundt og lager ønskekost, næringsrikkost, fettfattigkost, Diabeteskost, allergikost, proteindrikk, næringsdrikk, kvernet og most mat, ønsker pasienten speilegg og bacon får de det. Det kan hende de må vente til dagen etter for å få dette på frokostbestillingen, men det står over hodet ikke på velvillighet og innsats.. Vi forsøker å kartlegge hva pasientene liker å spise slik at de kan tilbys alternativ matrett utover hva som står i ukemenyen.

Vi har et stort fokus på ernæring blant eldre og syke, dette dokumenteres i diverse journaler og kartlegges systematisk. Takket være et tett og godt samarbeid med kjøkkenpersonalet ser vi at vi kan sette inn gode tiltak som også er etter pasientens eget ønske.

Nettopp derfor opplever mange av oss som er Helsepersonell og jobber side om side med denne kunnskapsrike gjengen stor urett!

For det er det, URETT!

Tenk om alle kunne tenkt seg om en ekstra gang før de kaster seg ut i debatter de ikke har kunnskap om. Jobben vår handler også om identitet, derfor blir urettferdig kritikk noe som rokker ved ryggmargen hos mange av oss. Vi som jobber på Skautun sykehjem, være seg kjøkkenpersonell eller helsepersonell vet veldig godt at vi ikke kan gjøre alle til lags, men vi forsøker virkelig. Vi syntes det er positivt med konstruktiv kritikk til rett instans, på den måten kan vi gjøre noe med det.

Artikkeltags