Kommer katter fra hele skandinavia

Katteutstilling: 14.–15. oktober arrangeres det på nytt katteutstilling i Rakkestadhallen. Her er Jan Stalder sammen med Hellig Birma. Arkivfoto

Katteutstilling: 14.–15. oktober arrangeres det på nytt katteutstilling i Rakkestadhallen. Her er Jan Stalder sammen med Hellig Birma. Arkivfoto

Artikkelen er over 2 år gammel

Over 500 katter i alle farger og varianter vises fram på katteutstillingen i Rakkestadhallen 14.–15. oktober.

DEL

Østfoldkatten arrangerer Norges største internasjonale katteutstilling i Rakkestadhallen 14. og 15. oktober. Der får du møte pelskledde, nakne, tykke, tynne, prikkete, krøllete, digre, små, hvite, svarte, blå og røde katter.

– Over 500 katter fra hele Skandinavia vil være til stede både lørdag og søndag, og mange av disse er også oppdrettet og født helt andre steder i verden, og har blitt importert hit, forteller Jan og Tove Stalder.

Over 30 raser

Til sammen vil mer enn 30 forskjellige raser fylle Rakkestadhallen til randen, og man kan få se kattene bli bedømt av 14 dommere fra hele Europa.

Blant alle de forskjellige rasene finnes det svært sjeldne raser, som for eksempel Egyptisk Mau.

Det finnes også krøllete katter til stede, som Devon Rex. Denne rasen blir mer og mer populær. Liker man litt mer pels, er for eksempel Hellig Birma verdt å se på.

Konkurranse for barn

Når dommerne tar en pause fra å finne de vakreste, peneste og snilleste kattene, så vil det bli arrangert en konkurranse for barna, så også de har mulighet til å oppnå heder og ære. Konkurransen går på tvers av rase, kjønn og alder. Barna skal få vise fram katter for dommerne. Alle barn som deltar vil få egen bedømming fra en ekte kattedommer og diplom. Barn under 8 år får vise katt i følge med voksen, mens barn fra 8–15 år kan vise katt selv.

– For de barna som kun er besøkende og som trenger å låne en snill katt, så kan de ta kontakt, så ordner vi det. Katter som ikke er påmeldt til utstillingen kan ikke tas med inn i hallen for å delta på dette, sier Tove Stalder.

Alle barn inviteres også til å tegne utstillingens fineste og morsomste katt. Vinneren vil få fine premier.

Utstillere

Oppdrettere og utstillere vil være til stede hele helgen. I hallen vil det være forskjellige stander med fôr, informasjon, utstyr og mange andre morsomme og spennende ting. Der finnes også helt spesielt katteutstyr, som ikke er å få tak i vanlige dyrebutikk.

Det blir også kafé med servering av mat, kaker, kaffe også videre.

Østfoldkatten er en aktiv katteklubb med over 150 engasjerte medlemmer og katteentusiaster fra Østfold.

Artikkeltags