Forventer storinnrykk i jula

HER BLIR DET LIV: Heine Glosli sørger for storsamling i Rakkestad i jula.

HER BLIR DET LIV: Heine Glosli sørger for storsamling i Rakkestad i jula. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Heine Glosli og Stallen venter storinnrykk i jula fra hele Indre Østfold.

DEL

Heine Glosli kan glede seg til jul. I alle fall på bedriftens hans sine vegne. I år skal den populære puben Stallen i Rakkestad holde åpent både første- og andre juledag. Et grep Glosli regner med vil sørge for at det kommer mange gjester.

Stinn brakke

For etter det Rakkestad Avis kjenner til er Stallen den eneste puben i Indre Østfold som holder åpent.

– Det skal foregå både på Stallen, men også i Rakkestad kulturhus. Det blir den tradisjonelle annendagsfesten, som trekker stadig mer og mer folk.

– Og det er ikke bare rakstinger som kommer hit da?

– Nei, det er også mange mennesker fra utenfor bygda. Nytt for året er at vi skal ha åpent første juledag også. Det vil vi merke godt. Det er mange utflyttere som er hjemme da, som vil ut etter å ha spist middag. Andre juledag tror jeg skal gå som normalt, sier den positive og smilende Heine, som håper på gode tall i kassaoppgjøret etter julestriden.

– Vi regner med at vi skal sitte igjen med litt, forteller Heine.

Håper på 400 gjester

I alt tillater brannforskriftene 400 gjester fordelt på Stallen og kulturhuset på andredagsfesten, som tradisjonelt sett har vært godt besøkt. Glosli har tro på at det i så måte kan bli fullt under årets fest. At mennesker hvalfarter til Rakkestad for å ta seg en fest i jula tror Glosli henger sammen med flere ting enn at det kun er her puben er åpen.

– Andre juledag håper vi på rundt 400 gjester totalt, men på førstedagen har vi kun åpent på Stallen sine lokaler, så der blir det nok fullt, sier pubdriveren.

– Det har vært veldig god stemning, og folk er veldig blide. Det tror jeg er litt av grunnen til at Rakkestad er litt i skuddet. At det er veldig lite bråk og at rakstingen er hyggelig ute. Når utenombygdsfolk kommer hit får dem det trivelig, mener Stallens daglige leder til Rakkestad Avis.

– Er rakstingen flinkere til å oppføre seg enn andre?

– Det virker som at man i Rakkestad er glad for alle som kommer. Jeg gleder meg. Det er alltid koselig med feststemte mennesker. Så treffer jeg igjen mange gamle kjente, forteller Glosli, som håper rakstinger og andre julegjester kommer til å oppføre seg pent også i år.

Artikkeltags