TV-serien Mammon 2 er nominert til Emmy i kategorien beste dramaserie

NOMINERT TIL EMMY: Brødrene Gjermund og Vegard Stenberg Eriksen står bak den kritikerroste spenningsserien Mammon. Nå er andre sesong nominert i kategorien beste internasjonale dramaserie.

NOMINERT TIL EMMY: Brødrene Gjermund og Vegard Stenberg Eriksen står bak den kritikerroste spenningsserien Mammon. Nå er andre sesong nominert i kategorien beste internasjonale dramaserie. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

– Det var veldig morsomt og veldig overraskende, sier produsent Gjermund Stenberg Eriksen.

DEL

Brødrene Gjermund og Vegard Stenberg Eriksen fortsetter å høste suksess med spenningsserien "Mammon". Nå er den andre sesongen nominert til Emmy i kategorien beste internasjonale dramaserie.

– Det var veldig uventet, sier Gjermund, som først i dag ble klar over at serien var meldt på som en Emmy-kandidat. Han fikk overrakt den gledelige nyheten av en kollega tidligere på dagen onsdag, men trodde det hele var en "practical joke".

- Det var en kollega som gikk inn for å sjekke de nominerte, da han hadde forhåpninger om at en serie han jobbet med var nominert. Da oppdaget han at Mammon sto på listen. Jeg trodde først at han spøkte med meg, men det gjorde han altså ikke. Veldig morsomt og veldig overraskende, sier Stenberg Eriksen til Rakkestad Avis.

Flybilletter bestilt

Emmynominasjonen er en stor bragd. Mammon er den eneste europeiske serien som er nominert i klassen beste drama, der den kjemper mot australske Wanted, brasilianske Justica og japanske Moriribito: Guardian of the Spirit. Nominasjonene fordeler seg i år over 18 land, og Stenberg Eriksen innrømmer at han ennå ikke vet hvor hard konkurransen blir i dramaklassen.

– Jeg har ikke sett noen av seriene vi konkurrerer mot, men skal nok få sett gjennom de før prisutdelingen. For oss er det bare utrolig morsomt å bli nominert. Det er så mange bra konkurrenter der ute. Hvilke muligheter vi har for å få prisen er det umulig å si noe om, sier han til RA.

Brødrene Stenberg Eriksen er godt kjent for mange rakstinger. De er opprinnelig fra Eidsberg, men oppvokst i Rakkestad. Foreldrene Kirsten Stenberg Eriksen og Terje Olav Eriksen bor fortsatt i bygda og følger med på sønnenes suksess. I november kan de se sønnene gå på den røde løperen i New York.

– Datoen er holdt av og flybillettene er bestilt, bekrefter Stenberg Eriksen.

Vinneren blir kunngjort under prisutdelingen i New York 20. november.

– Drama i verdensklasse

Også NRKs dramasjef Ivar Køhn er godt fornøyd med at Mammon setter dype spor i det store utland. Han mener det er en stor fjær i hatten for både NRK og norsk dramaproduksjon å nå opp i konkurranse med TV-produsenter fra hele verden.

– Dette viser at NRK produserer drama i verdensklasse. Det å være én av fire nominerte betyr i praksis at Mammon er den ene serien som er valgt ut fra Europa, og når vi vet hva som er produsert i Europa siste år, er vi veldig, veldig stolte over bare å være nominert, understreker han til NRK.

Emmy Awards kunngjorde nominasjonene på en pressekonferanse i New York onsdag formiddag.

Tredje sesong på is

Mammon sesong to hadde premiere på NRK i januar 2016, også denne gangen med Jon Øigarden i hovedrollen. Serien er samfunnskritisk og skildrer problematiske sider ved makt-Norge. Den forteller om journalistenes, politikernes og maktmenneskenes sammenblanding av roller og hvordan journalistikk og politisk maktkamp både kan ødelegge og redde skyldige og uskyldige liv. Første sesong av spenningsserien ble spilt inn i 2014 og er solgt til en rekke land, som har laget eller planlegger egne versjoner.

– Blir det en sesong tre av Mammon?

- Den er lagt på is. Det ligger inne et forslag til en tredje sesong, men jeg gjør meg ingen forhåpninger om at den skal bli produsert, sier Stenberg Eriksen.

Serieskaperen jobber frilans og er for tiden opptatt med å utvikle flere nye serier. Broren Vegard er ansatt i statskanalen og er snart aktuell med NRKs nye storsatsing Hjemmebane med blant andre John Carew og Ane Dahl Torp på rollelisten.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken