Med nye musikere i korpset og en fersk dirigent på plass, gleder Rakkestad Skolekorps seg til å verte opp med en storkonsert i Rakkestad kulturhus førstkommende søndag. I anledning konserten "Gammel og ny i perfekt harmoni" har korpset leid inn tre eksterne musikere.

– Det blir en skikkelig poprock konsert med en god blanding av ny og gammel populærmusikk. Vi har tatt det beste fra de fire siste tiår med alt fra Queen til pappa og filmmusikk fra Frost til lillesøster. Her vil det med andre ord være noe som faller i smak hos hele familien, sier hovedkorpsets nye dirigent, Tommy Bakkelund, til Rakkestad Avis.

Ekte korpsglede

Noen som gleder seg ekstra til denne søndagen er Ada Stubberud (8), Ida Lien (8) og Veronica Arhev (8).

- Jeg synes det er veldig gøy å stå på scenen, smiler Ada, som har valgt klarinett som sitt instrument. Adas fremføring av det flotte instrumentet falt så godt i smak hos søskenbarnet Ida, at hun selv meldte seg som aspirant for det lokale korpset.

– Jeg hørte Ada spille og fikk lyst til å begynne selv. Det er jeg glad for, smiler den unge klarinettisten.

Denne lørdagen skal de to søskenbarna stå på scenen sammen med sju andre aspiranter.

– Dere er ikke redd for å spille feil?

– Nei, det er vi ikke. Alle aspirantene står sammen og passer på hverandre. Glemmer vi når vi skal spille, dunker sidemann borti deg, smiler Ada.

Veronica derimot har opplevd å bomme litt under en konsert.

– Jeg spilte en skikkelig pipetone under vår forrige konsert, da ble jeg så satt ut at jeg ikke klarte å henge med på resten av konserten, ler hun.

– Det er ikke sikkert noen la merke til det da?

– Jo, det er det!, understreker hun, men legger til at hun ikke har fått skrekken av den grunn.

– Det er veldig gøy med konserter for da får vi vist fram det vi har øvd på. Nå skal vi spille så mange fine låter, og det gleder vi oss veldig til, smiler Veronica, som spiller saksofon.

(saken fortsetter under bildet)

 

– Vil gjøre noe annerledes

Til konserten "Gammel og ny i perfekt harmoni" slår Rakkestad Skolekorps på stortromma med de profesjonelle musikerne Jørn Vidar Lillestrand, Rodrigo Villagra og Eva Iselinn Erichsen.

– Vi ønsket å gjøre noe litt annerledes nå som vi har ny dirigent, og siden vi har valgt å ikke delta på noen konkurranser i år. Dette var et ønske fra musikantene selv, som ønsket en pause fra konkurranser og heller bruke tiden på en konsert, sier leder i korpset, Pia Bråthen.

Dirigent Bakkelund, som har gjort comeback som dirigent for skolekorpset.

– Jeg var dirigent for korpset for seks år siden, og det er veldig hyggelig å komme tilbake. Rakkestad skolekorps er et fantastisk korps, og en drøm for en dirigent. Vi har en foreldregruppe og et styre som har lagt ned en fenomenal innsats gjennom mange år, noe som virkelig viser seg i den flotte gruppen vi har med musikanter. Nå gleder vi oss veldig til å sette opp en ordentlig flott konsert på hjemmebane, sier han.

Rakkestad Skolekorps har i dag i underkant av femti medlemmer i aldersgruppen 8 til 19 år.