Inviterer hele Rakkestad på lunsj

Mye mat: Torhild Fossli var med også i fjor. Det var mye forskjellig mat som rakstingene kunne sette smake på i fjor. Arkivfoto: Joachim Constantin Høyer

Mye mat: Torhild Fossli var med også i fjor. Det var mye forskjellig mat som rakstingene kunne sette smake på i fjor. Arkivfoto: Joachim Constantin Høyer

Artikkelen er over 2 år gammel

Rakkestad Røde Kors gjentar suksessen fra i fjor. Lørdag serverer de på ny førjulslunsj med smaker fra en rekke nasjoner.

DEL

– Det kom 200 personer innom i fjor. Vi satser på minst det dobbelte i år, sier Torhild Fossli i Rakkestad Røde Kors, og lover at de skal lage nok mat så alle får smake på noe.

Lørdag 16. desember dekkes det på langbord med retter fra alle verdens hjørner i festsalen i kulturhuset. Hele Rakkestad er invitert og arrangementet er gratis.

Stresse ned

Tanken er at ur-rakstinger og nye rakstinger kan stresse litt ned, ta en kopp kaffe, smake på litt forskjellig mat, snakke sammen og treffe nye mennesker på tvers av etnisitet, språk, religion, alder, kjønn – ja, på tvers av alt.

– Det skal være et nedstressende tilbud før jul. Her blir det ingenting som koster noe, ingen underholdning eller loddsalg. Det skal være en hyggelig stopp i førjulstida. Det er et sted å treffes og spise mat, sier hun.

Bli kjent

De ønsker å tilby en hyggelig lunsj med muligheter for å treffe gamle venner, eller bli kjent med en ny, før jul.

– Tanken er at dette skal være et integreringstiltak. Ved å la dem som flytter til Rakkestad bli kjent med rakstinger og rakstinger kan bli kjent med dem som har flyttet hit, sier hun.

Stor dugnad

Det er Rakkestad Røde Kors som arrangerer førjulslunsj på tvers.

– Dugnadsinnsatsen er helt vesentlig her. Lokallaget stiller opp og det har vært god respons fra særlig innvandrere. Også rakstinger som ikke har tilknytning til Røde Kors er med og hjelper til, forteller Fossli.

Støtte fra Extrastiftelsen og Røde Kors dekker råvarekostnadene. Rakkestad kommune stiller med lokalet og har hjulpet dem med å spre informasjon om arrangementet.

– Det har vært et spesifikt ønske fra ordføreren og rådmannen at vi arrangerer førjulslunsj i år igjen, sier Tohild Fossli.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken