Skjørtet som falt ned fra himmelen

DYKTIG: Ida M. Frederiksen på scenen i Rakkestad kulturhus under forestillingen "Skjørtet som falt ned fra himmelen".

DYKTIG: Ida M. Frederiksen på scenen i Rakkestad kulturhus under forestillingen "Skjørtet som falt ned fra himmelen". Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Flere møtte opp i Rakkestad kulturhus for å få med seg forestillingen «Skjørtet som falt ned fra himmelen» torsdag kveld.Dette er avskjedsforestillingen til den dyktige formidleren Ida M. Frederiksen, som har en 40 år lang karriere bak seg. Hun har bidratt i nesten 200 produksjoner med blant annet scenografi og som skuespiller.

Denne torsdagskvelden sto hun på scenen i Rakkestad kulturhus og tok beskueren med seg på en halvannen times lang monolog fra den relative begynnelsen på det forrige århundret og fram til nåtiden. Helt presis fra 1920 da Idas mor, Lillemor, ble født, og fram til hun døde sommeren 2014. På denne reisen gjennom nesten hundre år fikk publikum et gjenhør med store politiske hendelser, kjærlighet, kjønnsroller, to verdenskriger og med skjørtet som falt ned fra himmelen. En reise i en kvinnes liv med minner og øyeblikk, som inspirerte henne.

Teksten er basert på muntlige overføringer, dagbøker, Simon de Bouvoirs «Alderdom», Eric Hobsbawms «Ekstremismens tidsalder, Karl Ove Knausgårds «Min kamp», Ketil Bjørnstads «Sekstitallet» og «Syttitallet», Joyce C. Oates’ «Blond» (om Marylin Monroe) og mange flere. Arrangementet var et ledd i «Den kulturelle spaserstokken» og produsert av Østfold kulturutvikling.

Artikkeltags