– Vi gleder oss til kulturhælja

Kor: 6. klassingene er klar til å delta i korslaget. Arkivfoto

Kor: 6. klassingene er klar til å delta i korslaget. Arkivfoto

Artikkelen er over 1 år gammel

Karnevalsdisco, lesestund, utstillinger, kino, konserter og korslaget. Det er igjen klart for kulturhælj for barn og unge i Rakkestad fredag og lørdag.

DEL

– Vi gleder oss veldig og er spente. Det blir et tett program med en god blanding, sier kultursjef Grethe Torstensen i Rakkestad kommune.

Kulturhælja har utviklet seg fra år til år og er primært for barn og unge.

– Det er mange brikker som skal på plass under et slikt arrangement. Jeg tror vi har kontroll nå, sier hun.

Disco

Rakkestad speidergruppe slår leir foran kulturhuset allerede på fredag.

På kvelden blir det karnevalsdisco med DJ Vade for 1. – 4.-klassingene. Her er det allerede utsolgt.

Når barna har reist hjem rulles den røde løperen ut ved kinoen og de voksne kan se Fifty Shades Freed.

Lørdag går i ett med mange forskjellige aktiviteter.

Dagen starter med en lesestund på biblioteket for 3–6 åringer. Forfatteren Synnøve Borge leser fra sin første bok "Brunlangøre".

UKM

Lørdag er det åpning av UKM. Det er kunstutstillinger i foajeen i kulturhuset av arbeidene som elevene på 5. og 7. trinn har laget. De har laget malerier hos Kari Kjøll og knagger hos Fru Blom. I tilegg er det også et UKM-innslag.

Det blir konsert i festsalen ved Rakkestad kulturskoles elever og lærere.

– Det blir UKM innslag i kulturskolekonserten. Etterpå fortsetter UKM nede i kinosalen, forteller UKM-ansvarlig Kristin Halland Sandbæk.

UKM er ungdommens egen kulturarrangement for alle mellom 10-20 år. Her kan man melde seg på og vise det de kan  og synes er gøy å holde på med. Hun håper fortsatt å få med flere deltakere.

Så blir det rockekonsert for barn i festsalen med PLOPP.

– Dette er en gratiskonsert med et skikkelig rockeband, sier Torstensen.

Med humor og spilleglede tar tre musikanter barna inn i en verden full av overraskelser. PLOPPs musikere har lang erfaring i arbeidet med barn og musikk. Lyden er tilpasset små ører, med opplevelse av ekte rockekonsert. Siden oppstarten i 2010 har PLOPP spilt nærmere 300 konserter i konserthus, på festivaler, og på turneer for Rikskonsertene og Den kulturelle skolesekken.

Korslaget

Når PLOPP er ferdig går det rett videre til Korslaget.

I løpet av januar og februar har bygdas 6.-klassinger ved barneskolene øvd seg på to sanger som de skal fremføre på "Korslaget" under Kulturhælja. Det er kun noen få billetter igjen.

– Dette er dagen det skal synges for full hals i storsalen vår, med flotte fremføringer av våre unge, sangstemte 6.-klassinger.

Kirkeng skole stiller med ett kor, og her har Stian Joneid vært mentor. Bergenhus skole stiller med to lag og har hatt Janne Hea Svebakken som sin mentor og Os skole stiller også med to kor, og har hatt Azra Nukicic som mentor.

På kvelden har BOAK-senteret invitert gjester til BOAK-dansen. Da ryddes festsalen for dans og musikk.

Artikkeltags