Sigøynermusikk i kirken

Kommer: Orkesteret består av syv profesjonelle musikere med vidspent bakgrunn.

Kommer: Orkesteret består av syv profesjonelle musikere med vidspent bakgrunn. Foto:

Søndag 24. mars inntar Gjertruds Sigøynerorkester Rakkestad kirke.

DEL

Orkesteret består av sju profesjonelle musikere med vidspent bakgrunn. Gjertrud Økland er primus motor og er fiolinist i Stavanger Symfoniorkester. De har siden 1989 spesialisert seg på østeuropeisk sigøynermusikk fra Russland, Romania og framfor alt Ungarn.

I tillegg til stadig fordypning i østeuropeisk sigøynermusikk og turneer med ungarske sigøynermusikk-utøvere, har ensemblet en rekke ulike samarbeidspartnere innen folkemusikk og sjangeroverskridende prosjekter. Samarbeidet med Nils Henrik Asheim resulterte blant annet i Spelemannspris i 2011 for CD-en «Mazurka – Remaking Chopin».

Østeuropeisk sigøynermusikk preges av brå skift, fra sår melankoli til fyrige danserytmer. Denne temperamentsfulle og virtuose musikkformen har elementer fra kunstmusikk, populær­musikk, jazz og ikke minst folkemusikk.

– Orkesteret gleder seg til å spille i Rakkestad, og ønsker velkommen til konserten i Rakkestad Kirke søndag 24. mars, sier Signe Jahren i Rakkestad Menighetsråds Kirke- og kulturutvalg som arrangerer konserten.

Artikkeltags