– Dette er en av Norges største regissører. Vi er heldige som får han til å komme hit å introdusere filmen. Dette blir spennende, sier kinosjef Magne Bjørnstad i Rakkestad kino.

Søndag har du mulighet til å høre på og stille spørsmål til regissør og filmskaper Erik Poppe. Til å lede regissørmøtet har Bjørnstad fått med seg Even Kaalstad.

Portrett

Samfunnsdebattanten og sosialmedisineren Per Fugelli ble det siste halvannet året fulgt tett av filmskaper Erik Poppe, og resultatet er et meget personlig, tankevekkende og humoristisk portrett.

Møtet mellom Per Fugelli og Erik Poppe ble innledet det siste halvannet året av Per Fugelli sitt liv. Når Per valgte å stanse den videre medisinske forlengelsen av livet, dødsfasen, startet de to samtidig å dokumentere siste akt og noen av de vakreste øyeblikk i Pers liv.

– Filmingen har gitt meg enda en mening og friske nye farger i livet. Kanskje kommer jeg til Hollywood, smilte han lurt, kort tid før han døde i september 2017.

LES OGSÅ: – Spennende kinoår 

Samfunnsengasjement

Per Fugelli kjempet mot moralisme, kroppspress, prestasjonssamfunnet og innvandringsfiendtlighet. Han skrev nesten 50 bøker, utallige aviskommentarer og fikk en rekke utmerkelser hvor Fritt Ord 2013 var hans viktigste anerkjennelse.

Erik Poppe er regissøren av filmer som Kongens nei, De usynlige og Tusen ganger god natt. Han har mottatt blant annet Filmkritikerprisen og Arne Skouens Ærepris for ekstraordinær innsats for norsk film. Dette er en sterk, humoristisk og rørende film om å leve.

Prøver noe nytt

– Hvordan fikk du Erik Poppe til å komme til Rakkestad?

– Jeg så at Poppe skulle til Ås den dagen og tenkte at jeg kunne prøve å få han til Rakkestad også. Jeg tok kontakt med distribusjonsbyrået. De sa ja og syntes det var gøy at vi var interessert, forteller kinosjef Magne Bjørnstad.

Dette er starten på et nytt konsept på Rakkestad kino.

– Det er en litt annen type film og annet tidspunkt enn vanlig. Det har vært et ønske fra publikum at vi skal vise litt annen type film også. Det er flere smal film entusiaster her ute. For Rakkestad kino er dette en matiné film, derfor viser vi den midt på dagen etter kirketid søndag, forklarer han.

Nå gjenstår det bare å se om rakstingene kommer.

– Dokumentarfilm er i utgangspunktet smalt, men Fugelli er så kjent at filmen blir bred, mener Bjørnstad.

LES OGSÅ: – Vi har aldri solgt så mange billetter på forhånd for noen film 

Kinosjefen kommer til å sette opp flere smale filmer fremover. Men det vil bare bli en eller to visninger. Filmen om Per Fugelli blir satt opp på søndag og en gang på dagkino i slutten av februar.

En annen smal film som kommer er The Post med Tom Hanks. Den vises kun på rundt halvparten av kinoene i Norge.

Det vil også komme en film for 3–5 åringer. Filmen om Brillebjørn inneholder pauser hvor barna kan danse i salen og er laget av tidligere programredaktør i NRK Super, Nils Stokke.

LES OGSÅ: Løsningen kan ligge her