Klare for julemarked

Julestemning i gata: Aase Thorkildsen, Kristin Kirkeng og Bjørn Steinar Finnestad. Foto: Elin Marie Rud

Julestemning i gata: Aase Thorkildsen, Kristin Kirkeng og Bjørn Steinar Finnestad. Foto: Elin Marie Rud

Artikkelen er over 2 år gammel

Lørdag blir det julemarked i Storgata med boder fulle av håndlagede treprodukter, håndarbeid, leker, tupperware, spekepølser, sveler og grøt. Det blir aktiviteter for barna og gratis konserter.

DEL

– Vi gleder oss til julemarkedet på lørdag, og tror det blir veldig koselig. Vi har fått bra variasjon i salgsbodene, synes Aase Thorkildsen i Rakkestad Handelsstand, som tradisjonen tro arrangerer julemarked i Storgata.

– Det vil bli alt fra tredreide gjenstander, utskårne trefigurer, honning, strikkede og tovede håndarbeidsprodukter, ull fra Ecuador og leker av en litt annen type enn det som er selges i vanlige butikker, tupperware og spekepølser, forteller hun.

Det blir mye spiselig å velge i. Det blir solgt både sveler, grøt, smultringer, sukkerspinn, popkorn, vaffel fra svartovn, kaker og kaffe.

Handelsstanden gleder seg og håper mange vil kose seg i gata. Så vidt hun vet er handelsstanden de eneste som har julemarked denne helgen. De andre er ferdige så da burde mange ha tid til å komme.

Aktiviteter for barna

Som vanlig blir det også flere aktiviteter for barn.

– Vi vet det er mange som er glad i smia og som kommer år etter år for å smi. De blir også muligheter for å lage fuglekasser. Hest og esel må vi ha med. Det er noe ungene gleder seg til. Speiderne er på plass så man kan lage pinnebrød. Privatmegleren er snill og åpner opp lokalene så ungene kan lage julepynt sammen med Bygdeungdomslaget. Julepynten får de med seg hjem, forteller Thorkildsen.

Underholdning

Litt underholdning hører også med på et julemarked. Rakkestad Handelsstand spanderer på flere gratiskonserter på lørdag. Rakkestad Blåseensemble er på plass i gata og spiller gladlåter og julesanger.

På Myhrvolds plass kommer Lars Johansson til å synge norske viser og julesanger. Til slutt kommer Christian Ibarola og hans trommevenn Emil for å synge og spille.

– Lars Johansson er sønnen til skøyteløperne Kai Johansson som ange rakstinger kjenner. Han er en dyktig sanger som også skriver sanger selv. Han er så travel at han hadde kun en lørdag fri før jul og den bruker han her, forteller hun.

Han har blant annet spilt med Arve Tellefsen og Nidarosdomens guttekor og sammen med Pål-Simen Stemmedalen ved åpningen av den nye brua i Ørje.

Ved bankplassen kommer Lions Club Rakkestad til å selge juletrær og julenek.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken