Det er tidligere toppsyklist Dag Erik Pedersen og hans kone Ania Veliz som står bak «Granfondo Don Pedro».

– Sammen med Sarpsborg 08, iSarpsborg, Nordkapp og resten av byens næringsliv drømmer vi om å få med hele Sarpsborg på det vi kaller «Årets viktigste sykkeltur». Det koster 500 kroner å være med og alle inntektene går uavkortet til Kreftforeningen. Etterpå blir det tidenes afterbike på torget med D. D. E fra klokken 15.30.

Det bekrefter Dag Erik Pedersen på telefon overfor Sarpsborg Arbeiderblad fredag ettermiddag.

– Det blir storskjerm, i tillegg til full D.D.E-konsert der publikum vil høre kjente og kjære D.D.E-hits, opplyser Pedersen videre.

«Granfondo Don Pedro» ble arrangert for første gang i Larvik for fire år siden. Etterpå har det vært ritt også i Bergen og Oslo. Nå kommer de til Sarpsborg for første gang lørdag 9. september.

– Det er ikke et sykkelritt, men derimot et lavterskelritt hvor det er tilbud til alle som ønsker å sykle det vi kaller for «årets viktigste sykkeltur», sier Pedersen.

Jubler for trønderrock

Marit Bjørnland, daglig leder ved iSarpsborg er i lykkerus etter at hun fikk vite at D. D. E skal avholde gratiskonsert på torget.

– Det er rett og slett helt rått, sier Bjørnland og jubler.

Bjarne Brøndbo, vokalist i D.D.E lover at de skal skape folkefest for sarpingene på torget lørdag 9. september.

– Dette blir tidenes gavepakke til alle som ønsker å høre på, og vi ønsker å skape folkefest og god familiehygge, sier Brøndbo til Sarpsborg Arbeiderblad.

Vokalisten sier videre at D.D.E har gjort tilsvarende oppdrag i både Larvik og Oslo i forbindelse med arrangementet til Pedersen, og at de gleder seg til å komme til solbyen Sarpsborg.

– Vi lander med privatfly på Rakkestad flyplass, og kjører ned til Sarpsborg for å spille gratis utekonsert. Jeg synes det er greit å gjøre en konsert som ikke er så kommersiell i den forstand, fordi det blir ikke masse røyk og lys på scenen. Det blir bare full trøkk og god stemning med kjente og kjære D.D.E-hits, påpeker Brøndbo.

Nå håper Bjørnland at de kan skape en folkefest i Sarpsborg lørdag 9. september.

– Jeg synes det er helt fantastisk at alle er så positive, og det skal ikke legges skjul på at hele Østfold er invitert til folkefest i Sarpsborg den dagen. Jeg gleder meg utrolig masse til dette, understreker en entusiastisk Dag Erik Pedersen.

Alle kan komme

Trønder-gruppa D.D.E skal avslutte «årets viktigste sykkeltur» med et smell på torget, og Pedersen håper alle som har mulighet ønsker å komme.

– Absolutt alle er hjertelig velkomne til å enten delta på sykkelturen eller konserten, avslutter Dag Erik Pedersen.

«Granfondo Don Pedro»

  • Arrangeres for femte året på rad, men første gang i Sarpsborg lørdag 9. september.
  • Alle pengene går uavkortet til Kreftforeningen.
  • Trønder-gruppa D.D.E lover å skape liv under Afterbike-arrangementet på torget fra klokken 15.30 samme dag.
  • Hvem som helst kan melde seg på sykkelrittet, som har start- og mål på Sarpsborg torg.
  • Tidligere toppsyklist Dag Erik Pedersen og hans kone Ania Veliz står bak «Granfondo Don Pedro» arrangementet.
  • I Sarpsborg er sykkelrittet et samarbeid mellom Sarpsborg 08, iSarpsborg og byens næringsliv.