Kraftverk av kreativitet

STOLTE OG ENGASJERTE: Vigdis Mjørud, Gunvor Halstvedt, Marit Korsvold, Barbro Urke, Hege Sørensen og Mads Korsvold har sammen skapt Kraftverket AS, og med det mener vi alt fra å legge parketten, male veggene til å skape ideen. Nå gleder de seg til å jobbe side om side i de nye lokalene i Mjørud AS.

STOLTE OG ENGASJERTE: Vigdis Mjørud, Gunvor Halstvedt, Marit Korsvold, Barbro Urke, Hege Sørensen og Mads Korsvold har sammen skapt Kraftverket AS, og med det mener vi alt fra å legge parketten, male veggene til å skape ideen. Nå gleder de seg til å jobbe side om side i de nye lokalene i Mjørud AS.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Glede, energi og helhet. Det er Kraftverket AS sine slagord, og også en passende beskrivelse på de seks personene bak bygdas nye kompetansesenter.

DEL

Mads og Marit Korsvold, Vigdis Mjørud, Gunvor Halstvedt, Hege Sørensen og Barbro Urke utgjør Kraftverket AS. Etter flere uker med iherdig dugnadsinnsats har de forvandlet de gamle industrilokalene i andre etasje på gamle Mjørud til moderne kontorlokaler. Nå gleder de seg til å møte bygda med sin kompetanse.

– Vår stamme

Medisinsk yoga, coaching, klinisk massasje, tekstforfatting og familieterapi. Det er bare noen av tilbudene på det nye Kraftverket AS som til sammen består av fem bedrifter.

– Bedriftene utgjør grenene og Kraftsenteret er vår stamme, forklarer Mads Korsvold, som driver Girino AS Autentisk Utvikling sammen med kona Marit.

En bedrift som først og fremst har som mål å coache ungdom og voksne som faller utenfor.

Med seg på laget i Kraftverket AS har de Gunvor Halstvedt som driver Emika Helse. Hun skal blant annet tilby veiledning, klinisk massasje og familieterapi.

Hege Sørensen utgjør sekstettens litterære tilbud og vil gjennom bedriften Ordsamlere tilby blant annet skrivekurs og tekstarbeid.

Vigdis Mjørud og Barbro Urke er begge yogainstruktører. Mjørud blir ferdig yogainstruktør i mai, og vil med sin bakgrunn som psykiatrisk sykepleier tilby medisinsk yoga blant annet rettet mot de med helsebegrensninger, mens jordmor Urke ønsker å blant annet tilby fødselsforberedende yoga i tillegg til vanlig yoga.
 

Bred kompetanse

De bruker Mjørudfossen som metafor, og hvordan vannet gjennom fossefallet blir fylt med ny energi. Det er slik de ønsker at folk skal føle det når de drar fra Kraftverket.

– Grunnsteinen i Kraftverket AS er vår brede kompetanse, der fire av seks blant annet er autorisert helsepersonell. Alle tar vi med oss noe inn, som gjør at vi til sammen kan tilby veldig mye og når ut til en målgruppe fra 0 til 100 år, sier Urke.
– Vi håper og tror vi kan bli et godt supplerende tilbud til bygda, legger hun til.


Ideen om Kraftverket AS ble sådd allerede før sommer i fjor, fire uker ut i januar var de ferdig oppusset, på onsdag ble de registrert i Brønnøysundregistreret og veldig snart vil også hjemmesiden deres være oppe og gå.

– Du kan si at vi er under etablering, understreker Mjørud.

– Og vi ser allerede verdien av å jobbe sammen og dra nytte av hverandres kompetanse. Vi er i alt veldig stolte av hva vi har fått til og gleder oss til å komme ordentlig i gang, sier Marit Korsvold.
 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken