Gå til sidens hovedinnhold

Han har Norges nest beste skjegg

Artikkelen er over 3 år gammel

Fikk bronse i fjor. I år tok han sølv.

Det var en godt fornøyd Øystein Kjøll, som tok imot sølvmedaljen i konkurransen «Norges beste skjegg". Gullet gikk til Kenneth Skjedsvold Hermansen og bronseplassen tok Nils K. Fugelsnes.

- Jeg har hatt en fantastisk helg med masse skjegg og flotte folk. Jeg er stolt av å bare komme til finalen og være blant de ti beste, sier Kjøll, som konkurrerte i den landsomfattende konkurransen om å ha Norges beste skjegg på Månefisken i Oslo lørdag. Konkurransen arrangeres av Skjeggmenn og dette er andre året som den lokale skjeggmannen deltar.

– I fjor kom jeg inn på wild card og tok bronsemedalje. Nå var det mer alvor. Arrangementet var mye større med enda flere flotte skjegg og godt kledde menn. Jeg koste meg veldig og tenkte på alle heiarop og gode tilbakemeldinger jeg har fått, noe som ga meg selvtillit til å tro at jeg hadde like store muligheter som alle de andre, sier han.

Den stilige romsdalingen, som er bosatt i Degernes, sjarmerte og imponerte også dommerne denne gangen. En jury bestående av barberere fra blant annet Pelspels i Oslo, Fit for Vikings, brødrene Fevangs Barberstue i Stavanger og Barber salong i Drøbak, samt standupkomiker og tv-kjendis Adam Schjølberg.

Se også:

Nylig ble skjegget til Øystein Kjøll i Rakkestad kåret til landets tredje beste skjegg. Han mener flere menn har godt av litt selvpleie.

– Vi sto skolerett på scenen mens juryen gikk rundt og vurderte skjeggene. Så på linjer, fylde og stilen i sin helhet, forteller Kjøll.

Juryens tilbakemelding til Kjøll var følgende: «Veldig tett og godt formet skjegg med skarpe linjer, og en stil som er elegant og gjennomført». En tilbakemelding som naturligvis falt godt i smak hos hovedpersonen selv.

– Jeg er kjempestolt og glad, dette var skikkelig artig. Nå er det 2018 som gjelder, så får vi se om jeg rykker opp en plass til, smiler han.

Kommentarer til denne saken