Vil du vinne singelkontrakt med Universal og scenetid på Idyll?

Meld deg på: Vil du ha platekontrakt? Da kan du synge deg til det på Idyllfestivalen og UKM neste år. Terje Olsen og Line Egeer-Heed heier på ungdommer fra 15 til 25 år.

Meld deg på: Vil du ha platekontrakt? Da kan du synge deg til det på Idyllfestivalen og UKM neste år. Terje Olsen og Line Egeer-Heed heier på ungdommer fra 15 til 25 år. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Nyhet neste år: To talenter skal få sjansen til å opptre under «Jypling» på Idyllfestivalen 2018, og en av de to får singelkontrakt hos plateselskapet Universal. Du kan starte med å delta på Ung Kultur Møtes.

DEL

For dette er en ganske hårete mulighet, og det er et samarbeid mellom UKM Østfold, Idyllfestivalen og SpareBank1 Østfold/Akershus som gjør at én står igjen som lykkelig vinner 22. eller 23. juni neste år.

Har du en vinnerlåt?

Så: Er du en «jypling» mellom 15 og 25 år, gutt eller jente, så kan du nå komme deg ut av rommet ditt med din låt og fremføre den fra scenen i UKM, eller la juryen høre på det du har laget i ditt innsendte bidrag. Deretter kan det bli gullbillett eller juryen som sender deg videre fra lokal-UKM i februar/mars 2018. Sju steder i Østfold har sine lokale mønstringer før det blir grand finale i april 2018.

De lokale UKM-arrangementene ser slik ut:

3. februar: St. Croix-huset, Fredrikstad

10.februar: Rakkestad kulturhus

3.mars: Sarpsborg Scene og Hvaler fritidsklubb

4. mars: Skarmyra allaktivitetshus, Moss

18. mars: Brygga kultursal i Halden

Fra hver av de sju stedene kan det komme minst to artister, muligens flere, og det blir fylkesfinale på St. Croix 7. april 2018.

– Det er ikke alle kommunene i fylket som vil være med, og noen steder har de slått sammen litt. Men dette har vi tatt oss av gjennom UKM Østfold, sier kulturkonsulent Linn Eger-Heed på St. Croix.

Gjennomføre drømmen

– Vi håper å ha skapt noe som er en slags krysning av Norske Talenter eller The Voice. Og vi ønsker ikke noe mer enn at det skal være en som vil opp og frem som artist, og da kan vi forsøke hjelpe dem en bit på veien med sin drøm, sier Terje Olsen i Idyllfestivalen.

Han og kollegene ved Stortorvet hadde ideen, men de manglet noen til å hjelpe dem.

– Dette hadde ikke vært mulig uten hjelp fra SpareBank1 Østfold/Akershus og St. Croix-huset.  SpareBank1  står for alle utgifter prosjektet drar med seg som filming, foto, markedsføring og produksjonskostnader. St. Croix har staben, salen, lyden og lyset, og de kjenner ungdommene etter mange år med UKM-arrangement. Derfor har det vært en fin dialog der vi har blitt enige, sier festival-Olsen.

Eger-Heed håper at UKM og St. Croix kan bli sjansen der vårt distrikt kan ta opp kampen med Bergen. Der i gården popper det opp artister stup i ett. UKM 2018 kan kanskje by på en overraskelse? En ny Kurt Nilsen?

 

Haldenser oppfylte drømmen

Han brukte artistnavnet «Final» først, og startet det hele på UKM i 2005. Men siden den gang er han Spellemannsbelønnet og vinner av EM Awards, norgesmester, VM-deltager. Magnus August Høiberg (30) er mest kjent som «Cashmere Cat», og har nå USA som base. DJ-en får bare lovord for sitt arbeid, og er en godt betalt DJ. Han har vært på Slottsfjell og Øya, men også gjort fete jobber i USA og toppet Billboard. Han er et godt eksempel på at det er mulig.

PS: Idyllfestivalen har nå disse artistene klare: Cezinando, Seeb, Bjørn Eidsvåg, Bigbang, Freddy Kalas og Astrid S. To dager betyr muligheten for 7.000 gjester.

Artikkeltags