Flere hundre kom da Lars Johansson inviterte hele bygda til 40-årsfeiring: – Det var dritkult!

PÅ Scenen: Lars Johansson på scenen med flere gamle kompiser fra ungdomstiden. BEGGE FOTO PRIVAT

PÅ Scenen: Lars Johansson på scenen med flere gamle kompiser fra ungdomstiden. BEGGE FOTO PRIVAT

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Lars Johansson fra Rakkestad er ingen ukjent mann i Indre Østfold. Denne helga inviterte han alle i sin nye hjemkommune Marker på storslagen 40-årsfeiring.

DEL

MARKER: – Det var helt smekkfult i salen. Vi hadde dekket på bord til 200 personer, men det holdt ikke. Grovt anslått tror jeg det var 250-300 gjester, forteller Johansson som nå har fylt 40 år.

Fantastisk feiring

Med gode lovord og tilbakemeldinger konkluderte Lars med at dette var den beste bursdagsfeiringen noensinne.

– Jeg håper og tror publikum også syns dette var gøy, for jeg syns det var dritkult, sier Lars.

– Det er så morsomt å kunne kalle inn til en feiring av livet, og feire at man er frisk og fin. Og jeg syns absolutt vi burde bli flinkere til å feire livet, oppfordrer jubilanten.

– Blir det ny storfeiring neste år?

– Det jeg vet ikke helt, det er mye jobb som ligger bak, men det var veldig morsomt å prøve ut dette også. Jeg trives jo aller best på scenen med gitaren i armene, forteller han.

En fortelling om livet

Gjestene ble invitert på gratiskonsert med Lars og hans band fra ungdomstiden, med låter han selv har skrevet om sitt eget liv.

– Musikken jeg spiller og lager er folkelig og lett hørbar. Folk syns nok lørdagens konsert var underholdene og morsom med mye følelser. Både gode og triste, forklarer Johansson.

Bjørn Studsrud, en god venn av Lars, var en av gjestene i salen.

– Jeg har jo hørt mange historier fra livet til Lars, men det var en fin konsert og morsomt å få det mer systimatisert, sier Studsrud.

Han skryter av en storartet feiring.

Lager plate

Alle gjestene fikk utdelt et skjema hver, hvor de skulle krysse av for de ti sangene de likte best. Sangene med flest stemmer blir spilt inn på plate.

– Det var mange som stemte på sine favorittsanger, men vi har ikke fått telt opp alle stemmene enda, forteller Lars.

Og som bursdagsgave ønsket han seg ikke noe annet enn penger til å spille inn låtene.

– Dette er min gave til bygda, både konserten og platen som kommer iløpet av året. Til sammen fikk vi inn 17.000 kroner øremerket låtinnspilling, opplyser 40-åringen.

– Og vi sitter ikke på gjerdet og venter. Vi går i gang med innspilling så fort som mulig, så vi planlegger slipp-konsert i forbindelse med julegateåpningen i slutten av november.

Typisk Lars

– Lars er en likanes kar, og en veldig stor ressurs i bygda som mange setter stor pris på, og det var nok derfor så mange kom for å feire han også, sier Studsrud.

– Er det litt typisk Lars å finne på sånt?

– Ja, det er jo egentlig det. Og jeg tror nok han trives godt med å arrangere og bidra. Så denne bursdagen var nok helt optimal, sier han.

Studsrud beskriver Lars Johansson som en positiv, engasjert og kreativ person.

Artikkeltags