Mannskveld med Erling Fosser

Utviklingshjelp: Erling Fosser kommer på Mannskveld på Tryggheim 22.mars.

Utviklingshjelp: Erling Fosser kommer på Mannskveld på Tryggheim 22.mars. Foto:

Av

Det blir to samlinger preget av temaet utviklingshjelp på Mannskveld på Tryggheim. Den 22. mars kommer Erling Fosser og 5. april kommer Knut Espeland for å fortelle sin historie.

DEL

Den 22. mars får vi besøk av Erling Fosser, som er en livskraftig 83 åring fra Halden med aner i fra Rakkestad. Han er født på småbruket Hallerød og oppvokst på gården Ånerød ved Ørsjøen i nærheten av Aspedammen. I 1950 begynte han som skogsarbeider og anleggsarbeider før han gikk på skogskolen sammen med Ole Ellefsæter i 1960 - 62. Erling berget livet på Ole da han gikk gjennom isen på Glomma. I denne tiden var han en habil ski- og orienteringsløper med gode plasseringer i nasjonale løp. Etter skogskolen reiste han til Afrika og Uganda som Fredskorpsarbeider. Han ble tilsammen 17 år i dette arbeidet. Han vil fortelle om sitt arbeid, opplevelser og erfaring fra andre land og kulturer, først og fremt fra land i Øst-Afrika. Der var han mange år i skogbruksopplæring for Fredskorpset og andre FN- baserte organisasjoner. Han regner Nyabeya i Uganda som sitt andre hjem.

Erling har en praktisk livsinnstilling, og han har kunnskap, opplevelser og erfaring mer enn de fleste, på de livsområder som ble viktig for han – natur, skogbruk, jakt og fiske. Vi kan glede oss til å høre han fortelle! Ingvar Nordås har skrevet en bok om Erlings liv med tittelen, «Erindringer fra et liv». Boken er det mulig å få kjøpt.

5. april kommer Knut Espeland

Fjorten dager senere, fredag 5. april blir det en ny mannssamling på Tryggheim. Vi får da besøk av Knut Espeland på 55 år, som er født og oppvokst på Sørlandet, men har i flere år bodd i Spydeberg. Her har han blant annet en periode som ordfører og er nå varaordfører. Tidligere har han vært 6 år som misjonær i Kenya. Han arbeider til daglig i Utenriksdepartementet med ledelse og organisasjonsutvikling. Tidligere har han arbeidet med bygdeutvikling og integreringsprosjekt i Afrika og Asia. Som en skjønner er Espeland en person med masse erfaring med utviklingsarbeid. Vi gleder oss til å høre han fortelle om sitt tidligere arbeid som misjonær og nåværende arbeid i UD.

Som en ser vil disse samlingen med Fosser og Espeland være preget av utviklingshjelp på forskjellige områder. Kveldene vil består av musikk, middag, pause med god prat rundt bordene, utlodning og fredagstanker ved Einar Huglen den første kvelden, og Svein Olav Nicolaisen avslutter den siste kvelden. Menn i alle aldre er hjertelig velkommen og det er ingen påmelding.

Artikkeltags