Nå kan du se hva som står skrevet om deg

SAMMEN OM BOK: Roger Torper og Eva Bjørnstad fra Lokalsamlingen, kultursjef Grethe Torstensen og politisk representant Hans Graarud gleder seg over at arbeidet med bygdeboka er i siste fase.Foto: Marita Lundsrud Berg

SAMMEN OM BOK: Roger Torper og Eva Bjørnstad fra Lokalsamlingen, kultursjef Grethe Torstensen og politisk representant Hans Graarud gleder seg over at arbeidet med bygdeboka er i siste fase.Foto: Marita Lundsrud Berg

Artikkelen er over 2 år gammel

Lokalsamlingen holder dørene åpne fra morgen til kveld hele neste uke. De vil gi deg muligheten til å se hva som står skrevet om deg og din familie i den nye boka om gårds- og slektshistorien i Rakkestad sentrum

DEL

Den omfattende boka om gårds- og slektshistorien tar utgangspunkt i gårdene Mjørud, Fladstad og Gudim og alle hus som har blitt skilt ut fra disse gårdene opp gjennom årene.

– Vi har kartlagt alle som har hatt en tilknytning til disse stedene. Alt fra når de ble født, hvor de flyttet videre til hvem de var gift med, forteller leder for Lokalsamlingen, Eva Bjørnstad til Rakkestad Avis.

Legger boka fram

Nå er arbeidet med korrekturlesing godt i gang og boka sendes fram og tilbake mellom Underhuset og forfatter Håvard Kongsrud. Det er i den anledning at Lokalsamlingen nå ønsker å åpne dørene i kjelleren i Rakkestad rådhus for offentligheten for å gi alle som ønsker det en sniktitt på «kladden».

– Nå legger vi boka fram for publikum slik at alle kan komme og se hva som står skrevet. Det er veldig mange mennesker som er nevnt i boka, så nå får alle en unik mulighet til å se og dobbeltsjekke at informasjonen om seg selv er korrekt, sier kultursjef i Rakkestad kommune, Grethe Torstensen, og legger til.

– Har du eid en leilighet i Triangelgården en gang på 40-tallet så er du med i boka. Det er med andre ord veldig mange som er nevnt, så vi håper at mange kommer for å få et lite innblikk før boka går i trykken, sier hun.

Gis ut i november

Boka om gårds- og slektshistorien skal etter planen gis ut i november i år, noe kultursjefen gleder seg stort til.

– Vi ser enden på en lang prosess nå, og vi ser også at dette blir et stort og flott produkt som kan bli en flott julegave i år, smiler hun.

Artikkeltags