Grafikkutstilling med et pust av magi

Utstilling: I tre helger fremover vises arbeider av grafiker Ellen Edminson i Galleri Midtstuen. Foto: Beate Sloreby

Utstilling: I tre helger fremover vises arbeider av grafiker Ellen Edminson i Galleri Midtstuen. Foto: Beate Sloreby

Artikkelen er over 2 år gammel

«Et pust av magi» har Ellen Edminson kalt grafikkutstillingen i Galleri Midtstuen.

DEL

– Alt er dyptrykk med etsninger og koldnål, forklarer grafiker Ellen Edminson.

Med unntak av tre tegninger henger det grafikk på veggene i Galleri Midtstuen de neste tre helgene. Utstillingen har hun kalt «Et pust av magi».

Hun har latt seg inspirere av løvetannfrø og blader som fyker av gårde med vinden. Bildene er lette og poetiske. Mange er i sort hvitt, og der det brukes farger er det bare en eller to farger.

Naturen og menneske

– Jeg henter mye inspirasjon fra naturen og synes løvetannfrøene er veldig vakre. Jeg liker tanken på at de farer av gårde med vinden og vet ikke hvor de havner. Jeg bruker det som metaforer til ting som skjer i hverdagen. Det samme gjelder med blader og vind. Jeg undrer meg over hvor de havner, sier hun.

Titlene sier noe om hva hun tenker, og handler om følelser og mennesker.

– Jeg jobber mye med figurer også. En del av de mindre grafikkene har enkle figurer med titler som sier noe om hvordan man kan føle seg innimellom.

– Jeg jobber med forenklinger også i forhold til fargebruk. Bildene er luftige og rolige. For mange er det mye stress i hverdagen. For meg så blir bildene en luftekanal eller en måte å finne balanse. Jeg håper at bildene kan treffe folk i forhold til at når de ser på bildene så kan de få en følelse av ro.

Grafikkverksted

Til daglig jobber hun i Norske Grafikeres Verksted i Oslo og i Trafo Kunstproduksjon AS i Asker. I tillegg jobber hun i et verksted i Barcelona, Estudi de Gravat Ignacio Aguirre Ruiz.

– I Norge jobber jeg også for andre kunstnere i forhold til trykk. Jeg er utdannet grafiker med spesialområde dyptrykk. Det er tradisjonell dyptrykk, men også mer miljøvennlige teknikker. I Spania jobber jeg kun med egne arbeider og får mulighet til å lage mye ny kunst.

– Jeg synes bildene er kjempefine. Det er nydelig grafikk. Vi er veldig fornøyd med å ha fått utstillingen hit. Det er ikke så ofte vi har grafikk og håper mange kommer og ser, sier Heidi Saxegaard Eriksen i Rakkestad kunstforening.

Artikkeltags