– Det er mye spennende som skjer på kulturprogrammet for våren. Det skal være noe for alle aldersgrupper. Det er alt fra barneteater, konserter, beatboxing, korslag, damekveld til gode forfatterbesøk. Det er både proffe underholdere og amatører, oppsummerer kultursjef Grethe Torstensen i Rakkestad kommune.

På programmet

Aller først ut er kulturhælja som går av stabelen 10.–11. februar. Kulturhuset vil yre av kulturelle innslag, liv og engasjement denne helgen.

Den 16. februar er det duket for den musikalske teaterforestillingen «Genser'n te'n Johansen» gjennom den kulturelle spaserstokken. Det er en forestilling som setter den gode historien og de gamle slagerne i fokus.

Senere på dagen innleder Even H. Kaalstad til samtale med Christine Koht som kommer for å snakke om sin bok «Absolutt Koht».

I mars tar Klaus Hagerup og Bibbi Børresen rakstingene med på en mat- og vinreise i Chianti gjennom boken «Lykke i Toscana». Rakkerungene setter opp teaterforestillingen Grease i en bearbeidet versjon av instruktør Janne Hea Svebakken.

I april er «Kjerringer» satt opp på nytt etter at de måtte avlyse i høst. Skuespillerne Monica Hjelle og Kjersti Elvik harselerer med seg selv, med mannen og med overgangsalderen i denne helt nyskrevne humorforestillingen.

I juni vil Veslemøy Solberg og Sven Ohrvik holde konserten «Kjenne på Lykka». Konserten er gjennom den kulturelle spaserstokken og er full av musikalsk inspirasjon, humor og visdom.

Rakkestad kulturskole viser tradisjonen tro fram sine musikalske ferdigheter og inviterer til utekonsert på Bygdetunet.

I august holder Odd Nordstoga utekonsert på Linnekleppen.

I tillegg blir det bokkafé, strikkekino og dagkino.

Kulturhælja

Neste helg er det kulturhælja.

– Det er veldig mye som foregår i løpet av to dager. UKM er en del av dette. Vi har workshop i beatboxing og dukketeateret «Geitekillingen som kunne telle til ti». Absence crew kommer med forestillingen «Askeladden på nye eventyr». Helgen avsluttes med korslaget hvor alle 6.-klassingene er med, sier Torstensen.

Festsalen gjøres om til et flott galleri med en separat utstilling av Synne Eikrem. 5. klasse stiller ut sine malerier som de har laget i samarbeid med kunstner Kari Kjøll. Og 7. klasse stiller ut sine egenproduserte knagger som er produsert i samarbeid med Fru Blom.

Ønsker tips

Torstensen håper kulturprogrammet faller i smak blant rakstingene og legger til at de allerede nå begynner å jobbe med høstens program. Så hvis noen har ønsker og tips så er det bare å ta kontakt.