Haldenseren Knut Nærum har skrevet KORPS, en tekst som er varm og full av humor, og som hyller korpslivet i bygd og by. På hvert spillested skal et lokalt skolekorps delta på scenen. Forskjellige korps får dermed sjansen til å vise seg fram i hver forestilling.

Det opplyser Østfold fylkeskommune i en pressemelding.

Hyller korpsbevegelsen

Høsten 2019 skal Østfold kulturutvikling og Akershus teater sammen sette opp forestillingen KORPS av Knut Nærum – og den skal spilles på scener i Østfold og Akershus.

Norges Musikkorps Forbund Øst jobber sammen med teaterinstitusjonene om å rekruttere skolekorps fra lokalmiljøene i Østfold og Akershus til forestillingen.

– Forestillingen er hyllest til korpsbevegelsen og en unik mulighet for korpsene til å kombinere spillingen med å være en del av en spennende teaterforestilling, sier Thor Olav Fjellhøi, daglig leder i NMF Øst.

Slik melder du på korpset

Når forestillingen kommer til et nytt spillested, fylles scenen med lokale korps. Det blir nye skolekorps på scenen hver eneste kveld, så hver forestilling blir unik.

Ifølge Østfold fylkeskommune kan skolekorps som ønsker å delta kontakter iver@musikkorps.no, på e-post for nærmere informasjon og vurdering, innen 20. november 2018.

 

Korps som blir valgt ut til forestillingene får beskjed i løpet av desember måned.

For disse korpsene blir det infomøte og presentasjon av forestillingen i starten av 2019. Forestillingen har foreløpig premièredato 21. september 2019.