Kinosjef Magne Bjørnstad hadde et lurt smil da Rakkestad Avis møtte ham utenfor kinosalen i kulturhuset. Der satt han sammen med Kirsten Davidsen, som er ivrig med strikkepinnene. Hun tok kontakt med kinosjefen for å høre om det var mulig å arrangere strikkekino i Rakkestad.

– Det har vært et nytt konsept i kino-Norge dette med strikkekino. Plutselig ringte Kirsten til meg og lurte på om det kunne vært noe for Rakkestad. Vi mente det var en god idé. Derfor skal vi prøve det tre ganger fram mot sommeren, forklarer kinosjefen blidt.

Strikkekino i hele Norge

Strikkekino er et fenomen som har dukket opp blant annet i Trondheim, Oslo, Bergen og Fredrikstad. Med gode besøkstall. Kirsten mente det var nødvendig å få på plass et slikt tilbud i Rakkestad.

– Det er spennende med noe nytt. Jeg er ikke noen fast kinogjenger selv, men jeg kan bli det. Alle de store byene har dette, og da må vi også ha det. Det er mange som strikker i Rakkestad, ler Kirsten til RA.

– Det er mange strikkeklubber i bygda, men mange sitter hjemme og strikker også. Da kan de like gjerne komme hit, mener Magne Bjørnstad.

– Ser du fram til å strikke i kinosalen, Kirsten?

– Ja, jeg vil prøve det. Det er veldig sosialt, forklarer hun.

–Annerledes forestilling

Kinosjefen forklarer at dette ikke vil foregå som en helt vanlig kinoforestilling. Lyset vil være på, slik at det er mulig å se strikketøyet. For alle er ikke så drevne i strikking som Kirsten, som strikker kontrollert selv når hun blir bedt om å se opp fra strikketøyet under fotograferingen.

– Det blir litt annerledes. Dette er et tilbud for alle. Både kvinner og menn. Her kan man prate litt underveis i filmen også. Tanken er at det skal bli en liten «hjemmefølelse» i det. Det er ikke en forestilling som vi gjør ellers i uka, forklarer kinosjefen, som forteller at første strikkekinoforestillingen vil kjøres allerede onsdag i neste uke, med filmen Collateral Beuty fra 2016.

Magne Bjørnstad forklarer at han er glad for at rakstinger som Kirsten tar kontakt for å skape noe på kinoen.

– Dagkinoen er også et eksempel på det. Her er det lav takhøyde for forslag. Så det er bare å ta kontakt når man vil få til noe, forsikrer kinosjefen om.