Nå flytter julen inn i veslestua

GÅRDSIDYLL: Lørdag og søndag åpner Stine Bjørnstad dørene til veslestua på gården i Degernes for årets julemarked. Også verkstedet vil være åpent for de som ønsker å ta en titt.

GÅRDSIDYLL: Lørdag og søndag åpner Stine Bjørnstad dørene til veslestua på gården i Degernes for årets julemarked. Også verkstedet vil være åpent for de som ønsker å ta en titt.

Artikkelen er over 2 år gammel

Stine Bjørnstad holder fast ved tradisjonen og arrangerer i helgen julemarked i veslestua på gården i Degernes.

DEL

– Selv om vi egentlig har mer enn nok med både butikken og verkstedet, ønsker vi å fortsette med julemarkedet på gården. Det har blitt en god førjulstradisjon både for meg og for mange andre, sier møbeldesigner og butikkeier, Stine Bjørnstad.

Serverer en helhet

Lørdag åpner Bjørnstad dørene til veslestua på hjemgården Heier. Det gamle huset er fra første halvdel av 1800-tallet og har huset alt fra gårdsgutter til flere familiemedlemmer. Nå gleder Bjørnstad seg over å skape nytt liv i det gamle bryggerhuset.

– Det er så koselig at det blir brukt. Jeg har så mange planer for huset i framtiden, og synes det er viktig å ta vare på historien her på gården. Og ikke minst, at det er liv i husene, sier hun.

Sentrumsbutikken "Fru Blom Studio" holder åpent selv om Bjørnstad tilbringer helgen på gården. Hun forsikrer at veslestua vil huse flere overraskelser også for hennes faste butikkunder.

– Jeg har bevisst holdt igjen flere varer, så jeg kan tilby noe nytt under julemarkedet. Det er et helt annet utvalg, og vi vil blant annet ha flere lysestaker, gryteunderlag og fjøler, noe det har vært stor etterspørsel av i butikken, forsikrer hun.

Julemarkedet på gården kan uansett ikke sammenlignes med sentrumsbutikken. Det er helheten Bjørnstad serverer. I tillegg til bålkaffe, kaker og gløgg.

– Det var her på gården det hele startet, så det gjør det ekstra gøy å skape noe her. Jeg ønsker å lage en ramme rundt julemarkedet, som setter gjestene i skikkelig julestemning. Nå får jeg bare håpe at været spiller på lag, og jeg har bestilt frost, smiler hun.

Fjerde året

Bjørnstad hadde nettopp vært i Oslo og hentet varer da vi møtte henne på gården mandag ettermiddag. Inne i veslestua var det lite som lignet på det julemarkedet vi kommer til å se denne helgen.

– Det er så mye å gjøre, smiler hun, og legger til at det er akkurat sånn hun vil ha det.

Da Bjørnstad åpnet sentrumsbutikken var tanken at hun i hovedsak skulle sitte med kontorarbeid og møbler, for så å servere en kaffe i ny og ne.

– Jeg så for meg at jeg kom til å sitte alene mesteparten av tiden og male lysestaker, slik ble det absolutt ikke. Og det er så moro, smiler hun.

Kun tre måneder etter Bjørnstad åpnet butikken, utvidet hun lokalene på grunn av stor etterspørsel etter sitteplasser.

– Jeg hadde aldri forestilt meg at det skulle gå så bra. Jeg koser meg så veldig i butikken, og klarer knapt å dra hjem om kvelden, sier hun.

Bjørnstad opplevde ofte at kundene kom inn og spurte om hun kom til å fortsette med julemarkedene, noe hun følte var en god bekreftelse.

– Selv om jeg egentlig har mer enn nok annet å gjøre nå, så har det aldri vært et alternativ å kutte det ut. Dette blir fjerde året vi arrangerer julemarked, og jeg håper at mange tar turen også i år, avslutter hun.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken