Solbrække fikk hedersprisen

Hedret: Marianne Solbrække som har ansvaret for Rakkestad i organisasjonen Hjelp oss å hjelp fikk tildelt hedersprisen av president Anfrid Agnalt og distriktsguvernør Johan Østby i Rotary.

Hedret: Marianne Solbrække som har ansvaret for Rakkestad i organisasjonen Hjelp oss å hjelp fikk tildelt hedersprisen av president Anfrid Agnalt og distriktsguvernør Johan Østby i Rotary.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Marianne Solbrække mottok Rotarys hederspris for sin innsats i «Hjelp oss å hjelpe»

DEL

Under 40 årsmarkeringen ble Rotarys hederspris, Paul Harris Fellow Recognition, delt ut til Marianne Solbrække i Hjelp oss å hjelpe – Østfold. Denne hedersprisen henger svært høyt.

Det legges vekt på at Hjelp oss å hjelpe er en non-profitt organisasjon der alle som er engasjert jobber frivillig i sitt lokalsamfunn. Maten eller varen blir levert til den eller de som trenger det, via gode hjelpere på en effektiv måte, uten mellomledd. Hva som trengs til en hver tid legges ut på en åpen gruppe på Facebook.

Marianne Solbrække startet opp sitt arbeid i Rakkestad for 3-4 år siden. Hun er ansvarlig for å samle inn gaver fra handlevognene som er plassert på Rema, Bunnpris og Coop. Deretter blir disse gavene levert til de rette.

– Marianne Solbrække har et kontinuerlig arbeid gående. Hun jobber i et omfang der hun selv holder kontrollen, Hvis hun ikke ser behovet for gaver der og da, sier hun nei takk eller ber om at tilbudet kan komme tilbake senere om det kan være aktuelt. Det er også mulig å gi pengegaver, påpeker Konrad Bjoner i Rotary.

I begrunnelsen heter det at Hjelp oss å hjelpe er etablert på landsplan, det er stor aktivitet i Østfold, og med Marianne Solbrække i vår kommune er det mange som nyter godt av hennes organisering. Givere som har truffet Marianne melder om stor orden og entusiasme, noe som inspirerer til videre bidrag. Dette gjør hun i tillegg til lærerjobb og andre familieaktiviteter. «Hjelp oss å hjelpe», i Rakkestad med Marianne som ildsjel, jobber under mottoet: «Hvert bidrag gjør en stor forskjell» Dette mottoet er helt i samsvar med Rotarys motto: «Å gagne andre».

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken