MYSEN: Torsdag kveld åpnet elevene i 3MOKA, studielinjen medier og kommunikasjon ved Mysen videregående skole, salgsfotoutstilling foran et fullsatt galleri i Festiviteten. Utstillingen har fått navnet "5 sanser og 50 øyne», med undertema om livet og portretter.

Maren Sofie Granli (18) ønsket å fotografere en eldre person til fotoutstillingen.

– Et bilde av en eldre person forteller mer, siden de har rynker og en historie, forteller 18-åringen.

(Saken fortsetter under bildet)

Bildet har fått personlig mening

Bildet har fått større personlig mening for henne etter hun tok det.

– Jeg har tatt bilde av tanta til bestemor som bor i Strømstad. Hun er 86 år gammel og heter Snefrid. Hun er egentlig en blid dame, men hun mistet mannen sin for ett år siden. Man kan se savn i bildet. Snefrid og mannen pleide å spise sammen på hver sin side av bordet, men nå som hun ikke møter blikket hans lenger, har hun satt seg på den andre siden av bordet, og ser ut av vinduet isteden, medgir Maren.

(Saken fortsetter under bildet)

Imponerte erfaren fotograf

Bildet har fått et spesielt filter.

– Jeg har sett mye på læreren min som har tatt bilde gjennom ulike tekstiler. Så jeg dro ned til sybutikken og lånte med meg en gardin, sier Maren.

Bildet av bestemorens tante imponerte også fotograf Espen Tveit.

– Espen ga oss tilbakemeldinger og sa hva han mente. Han hadde veldig mye positivt å si om bildet mitt, og det var veldig stas. Derfor fikk jeg en fotobok av ham, som den eneste av elevene, smiler Maren.

Brukte røykbombe

Maria Kobbevik (18) deltar på fotoutstillingen med et bilde av en jente som holder en røykbombe.

– Ideen med røykbombe er noe jeg har hatt lyst til å teste lenge, og under prosjektet fikk jeg muligheten til å gjøre det. Man kan ikke bruke røykbombe inne, derfor fant vi en åpen plass med høstfarger som location, forteller Maria, og viser til ulike detaljer i bildet.

– Antrekket matcher røyken. Det er spennende at den røde røyken går over i andre farger, sier Maria.

– Individuelt hva man tenker og føler

Hun påpeker at bildet kan tolkes på ulike måter.

– Rødt symboliserer mye. Det er individuelt hva man føler og tenker når man ser bildet. Jeg tok mellom 200 til 300 bilder, før jeg fikk dette ene. Det er et sjansespill, sier Maria, som ble godt fornøyd med resultatet.

50 bilder pryder veggene i galleriet. Alle bildene er egenproduserte av elevene. Fotoutstillingen vil stå til søndag 11. november. Alle inntektene fra salgsutstillingen vil gå til klassen.