Nå blir det oktoberfest igjen!

Styret i Bøndenes hus i Degernes inviterer til tysk oktoberfest. Stine Marie Bjørnstad, Tor Nakkim, Maria Hereid Kristiansen (har blitt erstattet av Maren Lunde som bookingansvarlig) og Kari Edvartsen er alle klare for pølser, ompa-musikk og Tyrolerhatter.

Styret i Bøndenes hus i Degernes inviterer til tysk oktoberfest. Stine Marie Bjørnstad, Tor Nakkim, Maria Hereid Kristiansen (har blitt erstattet av Maren Lunde som bookingansvarlig) og Kari Edvartsen er alle klare for pølser, ompa-musikk og Tyrolerhatter. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Lørdag kveld inviterer denne feststemte gjengen inn til en festlig dugnadskveld fylt av ompamusikk og tyske lekkerbiter. Da er det nemlig tid for Oktoberfest der billettinntektene går til driften av Bøndernes Hus.

DEL

– Vi er klare for en skikkelig oktoberfest i november! I fjor hadde vi over 120 besøkende med god aldersspredning fra rundt 20 til 85 år, og det var utrolig hyggelig, sier Stine Marie Bjørnstad, som er styremedlem i Bøndernes Hus.

Ompamusikk og bratwurst

I fjor arrangerte styret i Bøndernes Hus oktoberfest for første gang. De var veldig spent på om dette var noe som kom til å falle smak hos innbyggerne og tilbakemeldingen var klar.

– Vi ble positivt overrasket over hvor mange som kom og alle de positive tilbakemeldingene. Det var uten tvil en bekreftelse på at dette er noe som kan komme til å bli en god tradisjon i Degernes. I år drar vi gang med nok en fest med samme oppskrift som fjorårets. Festdeltakerne blir servert bratwurst fra Brødr. Ringstad, hjemmelaget potetstappe og kålrotstappe, samt sauerkraut. Bryggeriet Nøisom stiller også opp i år og tilbyr tre ulike ølslag. Det blir i tillegg tysk ompamusikk, forteller Bjørnstad.

Billettsalget er allerede i gang hos Fru Blom og hos regnskapskontoret i Degernes, og det er også muligheter for å kjøpe billetter i døra.

– Det er førstemann til mølla og vi krysser fingrene for at mange kommer også i år, fastslå Bjørnstad.

Bøndernes Hus rommer cirka 200 personer.

– Er en dugnad å komme

Bjørnstad forteller at tanken bak oktoberfesten er todelt. De ønsker for det første å skape en anledning til å samle folk i bygda til en skikkelig fest, i tillegg ønsker de å samle inn penger til forsamlingshuset.

– Vi har ikke så høy musikk at gjestene ikke får pratet sammen, noe vi er bevisst på. Vi ønsker at folk skal samles og hygge seg i hverandres selskap, og mens de gjør dette bidrar de også til en viktig inntektskilde for Bøndernes Hus. Alle pengene vi får inn går til vedlikehold av bygningen. Det var en av gjestene som i fjor kalte dette får årets hyggeligste dugnad, og det synes jeg var veldig godt sagt. Det er en dugnad å komme og være med på festen, sier Bjørnstad, som legger til at det ikke er noe kostymepress.

– Det er vanlig at gjestene kler seg opp i forskjellige oktoberfestantrekk som tyrolerkjoler og lederhosen, men det er langt fra noe krav. Det er helt valgfritt, understreker hun.

Festen arrangeres av styret i Bøndernes Hus som består av leder Tor Nakkim, kasserer Kari Edvardsen, bookingansvarlig Maren Lunde og styremedlemmene Odd Arvid Bjørnstad og Stine Bjørnstad.

Fakta

Oktoberfest, lokalt også kalt Wiesn, er en stor ølfestival som holdes i oktober hvert år i den tyske byen München i Bayern

Festivalen pågår i 16 dager før den første søndagen i oktober på et område som heter Theresienwiese, oppkalt etter prinsesse Therese

Det brygges et eget øl til festen hvert år som kun det lokale bryggeriet får lov til å brygge. Det serveres i en type énliterskanner som kalles «Maß», og er alkoholsterkt og smakrikt

Festivalen regnes for å være verdens største folkefest

Den ble arrangert første gang 12. oktober 1810 til ære for ekteskapet mellom Bayerns kronprins Ludwig og prinsesse Therese, da Bayerns kongelige innbød Münchens borgere til hesteløp, øl og andre fornøyelser, og ble raskt gjort til en årlig foreteelse

Kilde: Wikipedia

Artikkeltags