– Hun er nysgjerrig på rakstingene

KOHT OG KAALSTAD: Even H. Kaalstad fra Rakkestad har vært redaktør for den nye boken til Christine Koht «Absolutt Koht». 16. februar står de begge på scenen i Rakkestad kulturhus.

KOHT OG KAALSTAD: Even H. Kaalstad fra Rakkestad har vært redaktør for den nye boken til Christine Koht «Absolutt Koht». 16. februar står de begge på scenen i Rakkestad kulturhus. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

16. februar skal Christine Koht «bjuda på» i Rakkestad kulturhus.

DEL

Den fargerike forfatteren, programlederen og skribenten har det siste året jobbet tett på raksting Even H. Kaalstad, som er redaktør for hennes nyeste bok «Absolutt Koht».

Kaalstads historier om hjemstedet, har gjort henne så nysgjerrig at hun i februar har valgt å invitere til et arrangement i Rakkestad kulturhus.

– Hun er generelt veldig nysgjerrig på mennesker, og trives godt på mindre steder hvor det er lettere å komme i prat med folk. Jeg har fortalt mye om hvordan jeg har opplevd det å være innflytter i Rakkestad, så hun har fått et visst innblikk i bygda og gleder seg til å møte rakstingene, sier Even H. Kaalstad, som har stillingen som forlagssjef i Aschehoug forlag.

«Unorsk» personlighet

Kaalstad har blitt godt kjent med Koht gjennom arbeidet med boken, og forteller at han beundrer hvordan hun tør å være seg selv til det fulle.

– Hun er utrolig tøff og fri, og er seg selv fullt ut. Mottoet hennes er «Bjuda på! Det er ikke noe å spare på», sier han.

I løpet av høsten har de to reist rundt om i vårt langstrakte land i forbindelse med boklanseringen, og Kaalstad forteller at det er påfallende hvor lett Koht kommer i kontakt med andre mennesker.

– Hun er veldig nysgjerrig på enkeltmennesker, og det er tydelig at hun også er en person som det er lett å prate med. Det som kanskje imponerer meg mest, er hvordan hun kommuniserer med ungdommen og får dem til å åpne seg og snakke om vanskelige ting. Det kan være de føler det er lettere å være seg selv rundt henne, siden hun er som hun er med sin «unorske» personlighet, smiler han.

Christine Kohts kontakt med ungdommen har vi det siste året fått inn gjennom tv-skjermen via TVNorge-programmet «Koht og kidsa»

Mange fans i Rakkestad

Når Koht inntar festsalen i Rakkestad kulturhus den tredje torsdagen i februar, vil Kaalstad stå på scenen sammen med henne og holde en liten innledning.

BOKLANSERING: Her er Christine Koht sammen med Even H. Kaalstad på et av boktreffene de har holdt i løpet av høsten.

BOKLANSERING: Her er Christine Koht sammen med Even H. Kaalstad på et av boktreffene de har holdt i løpet av høsten. Foto:

– Men det er Christine som skal stå for praten. Det er det ingen tvil om, smiler han.

– Jeg har et inntrykk av at hun har mange fans i Rakkestad, så jeg håper det er mange som setter pris på at hun nå gjør bygda vår en liten visitt, sier han.

Dette er et gratis arrangement, som holdes av Kaalstad i samarbeid med Rakkestad kommune.

Rubbel og bit

«Så der sitter vi i glasshusene våre da, kaster stein og herjer med de livstemaene vi har fått utdelt. Det er i glasshuset man har lyst til å kaste stein!»

Dette er et utdrag fra Christine Kohts nye bok «Absolutt Koht», som er består av en oppsamling av flere spalter hun har skrevet i Aftenpostens A-magasin i løpet av det siste tiåret.

– Det er en av de tingene i livet jeg er skikkelig takknemlig for, – hver fjortende dag får jeg skrive akkurat det jeg har på hjertet. Og spalten har jeg med meg der, i hjertet, bestandig og overalt. En idé kan dukke opp hvor som helst, skjønt det er aller helst i skogen på tur. Jeg tenker jo at vi mennesker er likere enn vi ofte tror. At det er mer vi har til felles enn som skiller oss. Og slik jobber jeg med disse tekstene også: jeg skriver noe jeg er interessert i, og så tenker jeg at det nok interesserer andre litt også. Det må vi jo tro. Ellers hadde det blitt trist i verden, skriver hun på forlagets hjemmeside.

Hun forklarer videre at samlingen er laget etter et enkelt prinsipp: kronologisk og rubbel og bit. Mer om boken får du naturligvis servert av «kokken selv» 16. februar. Billetter vil ble lagt ut på servicekontoret når arrangementet nærmer seg.

Artikkeltags