Koronaviruset: Halden i rød sone

På kun fire dager gikk Halden fra én til åtte smittede av koronaviruset. Det tilsvarer 26 per 100.000 innbyggere, og Halden er nå i rød sone.

På kun fire dager gikk Halden fra én til åtte smittede av koronaviruset. Det tilsvarer 26 per 100.000 innbyggere, og Halden er nå i rød sone. Foto:

Halden er én av sju kommuner i hele Norge som opplever en økende smittetrend.

DEL

Halden fikk onsdag i forrige uke sitt første smittetilfelle siden mai. På de fire dagene etter det har vi gått fra én smittet til åtte.

Ifølge VGs koronaoversikt er Halden nå én av sju kommuner i hele Norge som opplever en økende smittetrend. Det er kun Indre Østfold som ligger høyere på VGs oversikt.

Åtte nye tilfeller siste 14 dager tilsvarer 26 per 100.000 innbyggere.

Folkehelseinstituttet kom ut med reiseråd tidligere i sommer. FHI krever at antall nye smittetilfeller per 100.000 innbyggere må være færre enn 20 de siste to ukene for at landet skal være grønt. Sånn sett kan vi se på Halden som rød sone.

– Pass på

Kommuneoverlege Lasse Henriksen sier til HA at kommunen hele tiden vurderer tiltak angående smittesituasjonen. Denne uka starter fadderuka på Høgskolen i Østfold, og kommunen har gitt beskjed om at faddergruppene skal være på maks 20 personer, og de fleste arrangementene må holdes på campus.

– Som situasjonen er nå avventer vi videre tiltak i Halden, men jeg oppfordrer alle til å tenke seg nøye om dersom de har planlagt arrangementer både offentlig og privat, sier Henriksen.

Av de 48 nye koronatilfellene i landet, er halvparten i Indre Østfold. Kommunen har nå stengt deler av samfunnet i en uke for å hindre videre smitte.

– Nå må vi tenke smittevern slik at vi slipper å stenge ned slik som Indre Østfold. Vi følger utviklingen nøye og jeg håper folk holder avstand, har god håndhygiene og ikke samler seg, sier Henriksen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken