Kommunen stenger sine lokaler for arrangementer

Møte: Personalsjef Steffen Tjerbo, Seksjonsleder Jeroen de Wit på Skautun, seksjonsleder kommunikasjon Kåre Kristiansen, rådmann Alf Thode Skog og ordfører Karoline Fjeldstad i Rakkestad kommune hadde møte tirsdag om tiltak mot koronasmitte.

Møte: Personalsjef Steffen Tjerbo, Seksjonsleder Jeroen de Wit på Skautun, seksjonsleder kommunikasjon Kåre Kristiansen, rådmann Alf Thode Skog og ordfører Karoline Fjeldstad i Rakkestad kommune hadde møte tirsdag om tiltak mot koronasmitte. Foto:

Rakkestad kommune gjør nye tiltak for å redusere risikoen for koronasmitte. Alle kommunale tjenester tas ned og arrangementer i kommunale bygg avlyses.

DEL

Rakkestad kommune iverksetter en rekke tiltak fram til 3. april som følge av at koronasmitte (Covid 19) er under utvikling.

– Vi velger å konsentrere oss om primæroppgaver og kjerneoppgaver. Vi stenger ned annen virksomhet for sikre oss at vi skal ha sykehjem, hjemmebaserte tjenester, tekniske tjenester, barnehager og skoler som er oppe og gå, opplyser rådmann Alf Thode Skog til Rakkestad Avis.

Avlyser arrangement

Dette betyr at Rakkestad kulturhus stenges for møter og arrangementer. Det omfatter også politiske møter, aktivitetshuset, kino og bibliotek. Det betyr at dagens møte i velferdsutvalget og onsdagens møte i teknikkutvalget er avlyst. Korets 80-tallshow og påfølgende 80-tallsfest er også avlyst.

Andre aktiviteter som avlyses er aktiviteter i Rakkestad familiesenter overfor forskjellige brukergrupper som «datagrupper for eldre, strikkeklubber, sangkor, dans, bingo, forebyggende gågruppe ute, Oasen trimgruppe og onsdags- og fredagstrimmen». Også Rakkestad bad stenges.

LES OGSÅ: Her skulle over 1.000 elever vist fram det de har jobbet med den siste tiden - nå blir standene stående tomme

LES OGSÅ: - Elevene synes det er kjedelig, men de skjønner det jo

Kommunens ledelse henstiller til å begrense kommunal intern møtevirksomhet og sin reisevirksomhet mest mulig i aktuell periode.

– Vi henstiller til at folk respektere dette. Det dreier seg om at vi skal ha et næringsliv og kommunale oppgaver som går rundt, påpeker rådmannen.

– Er det påvist noen smittede i Rakkestad?

– Det er ingen påvist smitte i Rakkestad, men det er flere som er testet. Jeg regner med at det er et tidsspørsmål før vi har et tilfelle hos oss også, sier rådmann Alf Thode Skog.

Føre var holdning

Det er mange andre arrangementer som ikke er i kommunale bygg. Rakkestad kommune oppfordrer andre arrangører og lag og foreninger til å vurdere egen aktivitet. De henstilles til å vurdere hva de skal gjøre og ta kontakt med kommuneoverlege for råd og veiledning.

– Vi ønsker at alle skal bidra og være med på den dugnaden vi setter i gang. Rådene fra Folkehelseinstituttet blir strengere og strengere. Vi ser at andre land i Europa er mye strengere enn oss. Dette er en føre var holdning. Vi prøver å gjøre det vi kan for å holde samfunnet i gang, sier ordfører i Rakkestad, Karoline Fjeldstad.

Rådmannen påpeker at det har vært en prosess hele tiden og at de tar løpende vurderinger.

LES OGSÅ: Har en plan B dersom skolen må stenge: - Det blir undervisning

– Har kommunen fått mange henvendelser?

– Spesielt skolene og barnehagene har fått en del henvendelser fra foreldre, sier Skog.

Les også:

Artikkeltags