Deltakertallet var ikke stort i dette første jaktstevnet etter at korona-pandemien rammet. Men blant deltakerne i fylkesmesterskapet i kombinasjonsøvelsen nordisk jaktskyting var det med fem stykker fra arrangørklubben Rakkestad og Degernes Jeger- og fiskerforening (RDJFF). Nordisk jaktskyting består av de to hagleøvelsene jegertrap og lerdue sporting, samt rifleøvelsene løpeelg og rådyr. En meget krevende kombinasjonskonkurranse som gjør at få prøver seg. Artig var det derfor at de lokale høyst ubeskjedent dominerte stort i "comeback"-konkurransen på hjemmebane.

Føltes rart

Den mangeårige eneren Knut Magne Bjørnstad smalt til med maksimale 100 poeng på den innledende rådyrskytingen, fulgte opp med 96 poeng på jegertrap, 87 poeng på løpeelg og endelig 92 poeng på lerdue sporting. Det ga ham hele 375 poeng av 400 mulige og sikret rakstingen nok en suveren fylkesmestertittel - 23 poeng foran klubbkameraten Hans Petter Kirkerød på andreplass.

- 375 poeng er et brukbart resultat; særlig tatt i betraktning at jeg omtrent bare har trent de siste 14 dagene etter at det ble klart at det ble skyting. Men det føltes rart. Deltakelsen var såpass dårlig at man nesten ikke hadde følelsen av at det var en konkurranse. Jeg kjente at jeg var litt rusten, men skjøt brukbart likevel. Skytingen på rådyr gikk strålende og med gode poengsummer i jegertrap og løpeelg, hadde jeg et håp om å oppnå over 380 poeng før den avsluttende lerduesportingen. Men der ble det et par bom gitt, og dermed stoppet jeg på likevel fine 375 poeng, forteller Bjørnstad selv.

Han forteller at dette kommer til å bli en særdeles kort sesong, med bare noen få stevner for hans del - og antakelig uten at noe norgesmesterskap blir avviklet.

-Men det er sånn det er. Jeg satser spesielt på et stevne på Rena 20. juni; et 100-skuddstevne på en bane jeg trives godt på, legger rakstingen til.

Flerdobbelt suksess

I tillegg til den fine seieren og flott resultatet til Bjørnstad, ble altså Hans Petter Kirkerød toer i fylkesmesterskapet med 352 poeng. Når så Jan Vegar Studsrud fulgte fint opp med 337 poeng og fjerdeplass, var det klart at denne trioen hadde sørget for gull i lagkonkurransen til RDJFF med ren utklassingsmargin. De fikk 1.064 poeng, mens Trøgstad på andreplass var hele 58 poeng bak.

I tillegg vant Svein Kristiansen veteranklassen med sine 306 poeng, som holdt til en åttendeplass totalt. Den siste av RDJFF-skytterne, Espen Glosli, skjøt 282 poeng og ble 11. mann totalt.

Sportslig en solid hjemmesuksess for Rakkestad og Degernes JFF, altså.

Arrangementsmessig gikk det også helt knirkefritt.

- Stevnet ble vel gjennomført og alt gikk fint, forteller RDJFFs Thorbjørn Grøndalen i klubbens arrangementsstab.