For en ku(l) tradisjon!

KOSTE MED KALVEN: Kalven til Jan Vestby fikk nok av kjærlighet av fjerdeklassingene på Kirkeng skole.

KOSTE MED KALVEN: Kalven til Jan Vestby fikk nok av kjærlighet av fjerdeklassingene på Kirkeng skole. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

– Kan vi ikke ta den med til skolen, spøkte elevene og ga den lille kalven gode hadeklemmer etter tur. Kalven og de andre firbeinte innbyggerne fikk med andre ord nok av kjærlighet da fjerdeklassingene fra Kirkeng skole besøkte Jan Vestbys gård i tirsdag formiddag.

– En fin skoleuke

– Det er veldig gøy å komme seg ut av klasserommet og oppleve noe annerledes, smiler Kristian Bingen, som videre forteller at de neste skoledag skal gå tur til Linnekleppen.

– Og på fredag har vi fri. En veldig fin skoleuke, konstaterer han.

Høydepunktet var turen til Vestby gård i Degernes, der bonden i tradisjon tro åpnet dørene for de lokale skolebarna. Der fikk de gjøre alt fra å melke kuene, både for hånd og med maskin, til å gå tur med et av de ferskeste tilskuddene på gården.

– Var det vanskelig å melke kua for hånd?

– Ja det var litt vanskelig å få tak i jurene i begynnelsen, men så gikk det greit etter hvert. Det var lettere å bruke maskin da, sier Tuva Holm.

God tradisjon

Det er ildsjelen Johan Skammelsrud i Rakkestad og Degernes Bondelag, som er drivkraften bak det tradisjonelle gårdsbesøket.

– Det er bondelaget som gikk i bresjen for å få til dette her og i år er det niende året på rad at vi har elever på besøk på gården vår. Det er en veldig hyggelig tradisjon, sier Jan Vestby.

For Skammelsrud markerer dette startskuddet for hans prosjekter med Kirkeng skole i år.

– Det er så morsomt å se at barna koser seg og er så fornøyd med besøket. Her får de kjennskapet til bondekulturen, de får møte dyrene og se hvor maten kommer fra, sier han.

Artikkeltags