Fredag blir det ninjatakter i Rakkestad kino – både på og utenfor lerretet.

– Da stiller rundt 30 unge ninjaer fra taekwondogruppa vår. De har fått beskjed om å bare være bajas og lage stemning, forteller Kim Johansen i Rakkestad Kampsportklubb.

Lage liv og røre

Anledningen er norgespremieren på «The Lego® Ninjago Movie». Et ninja-eventyr hvor vi følger unge Lloyd aka. den grønne ninja med vennene sine i kamp for Ninjago-by. Filmen er basert på den populære tv-serien og kinosjef Magne Bjørnstad håper og tror på full kinosal.

– Det er en film nok vil tiltrekke mange barn, så da er det morsomt å gjøre noe ekstra ut av det. Vi er veldig glade for at Rakkestad Kampsportklubb stiller opp for å lage litt liv og røre, sier han, og legger til:

– Dette er også en fin måte å få fram fritidstilbud på, og vise at Rakkestad har mer å by på for barn enn fotball, håndball og turn. Nå får de markedsført sitt tilbud på Rakkestad kino, som er bygdas best besøkte publikumsarenaen. På den måten gjør vi noe bra sammen, understreker Bjørnstad.

– Jeg var veldig ydmyk da han spurte om vi kunne stille opp, og trengte ingen betenkningstid på det, understreker Johansen.

Johansen startet opp Rakkestad Kampsportklubb for åtte måneder siden og interessen for tilbudet har vært enorm. Nå har klubben over 70 medlemmer, store som små, fra flere ulike nasjoner.

– Jeg drev stort med kampsport i Moss med en klubb på over 250 medlemmer. Da kjærligheten trakk meg til Rakkestad bestemte jeg meg for å drive med det jeg elsker. Jeg leide lokalene i utgangspunktet kun med tanke på meg selv, men så begynte etterspørslene å komme og da ballet det på seg. Nå har vi blitt en ordentlig god gjeng med et utrolig godt samhold. Vi har mennesker fra flere ulike land med ulik bakgrunn og religioner, men i dette rommet er det kun sporten og samholdet som er i fokus, sier Johansen, som leier lokaler i det  gamle Diplom Is-bygget i Rakkestad sentrum.

– Kle dere ut

På programmet til Rakkestad Kampsportklubb står alt fra taekwondo, kickboksing, selvforsvar og mixed martial arts (MMA).

Men fredag er det altså taekwondogruppa som er i fokus før ninjaene inntar kinolerretet. Kinosjef Bjørnstad håper også å se flere ninjaer blant publikummerne.

– Det er morsomt hvis barna kler seg opp som ninjaer. Jeg håper dette blir en morsom opplevelse for alle som kommer på fredag. Det er gøy å skape litt ekstra liv rundt kinovisningene når vi har muligheten, avslutter han.

Lego Ninjago-filmen vises på Rakkestad kino både fredag og søndag kveld, samt neste søndag ettermiddag. Neste helg er det også duket for nok en norgespremiere, denne gangen på den norske storfilmen «Askeladden».