Dette skal de gjøre gjennom studentprogrammet ved Norsk Bokforlag.

– Norsk Bokforlag sitt program er blitt veldig kjent i Kenya, jeg tror de har holdt på i 30 år. Det er en fin mulighet for oss, fordi jeg kjenner flere som har gjort det samme og tjent nok penger til å ta en masterutdanning, sier Charles Nganga.

Trives i Norge

Med seg på mopedene har Charles og Denis et bredt utvalg av bøker. Det meste for enhver smak. Fra helse og livsstil, til reise, natur og mat. De er også bekledd i uniform og har ID-kort.

Denis Wambura har sommerjobb i Norge for første gang, mens Charles Nganga har ett års erfaring fra i fjor da han kjørte rundt i Skien.

– Det var veldig hyggelig. Jeg trives her. På varme og fine sommerdager som denne, er klimaet nesten det samme som hjemme i Nairobi.

– Hvordan blir dere tatt imot av nordmenn når dere ringer på dører?

– Nordmenn er vennlige og imøtekommende. Vi prøver å snakke litt norsk for høflighets skyld, men det meste av kommunikasjonen går på engelsk, og det fungerer også bra, sier Nganga.

Hjelper mange

Denis og Charles kommer fra omtrent samme sted i Kenya, men kjente ikke hverandre før søkte på jobben. Nå skal det farte rundt Indre Østfold, til Rakkestad, Mysen, Askim og mange andre steder.

– Det kommer mange fra Uganda, Tanzania og Kenya hvert år til Norge for å jobbe. I tillegg til at mange jobber for å få råd til studier, er det også mange av oss som har familier og barn vi prøver å forsørge. Dette programmet har hjulpet mange, og jeg håper vi for tre fine måneder i Rakkestad og omegn, sier Denis og Charles.

Studentprogrammet

  • På hjemmesiden til Norsk Bokforlag skriver forlaget at deres selgere besøker de norske hjem fra dør til dør. Og at mange av selgerne kommer til Norge i samarbeid med Utlendingsdirektoratet.
  • Studentprogrammet-Norsk Bokforlag ble etablert i 1965 og hjelper studenter spesielt fra Afrika å tjene penger til studier og familiers livsopphold. UDI og andre autoriteter har gitt studentene godkjennelse til å selge bøker i deres sommerferier. Studentprogrammet eies av Adventistkirken.