Gå til sidens hovedinnhold

Her er årets advent – og førjulsarrangementer

Artikkelen er over 3 år gammel

Lørdagens julegateåpning innleder en måned fylt med kulturelle og tradisjonelle begivenheter.

Og det starter allerede med et brak på lørdag. Når julenissen tramper opp Storgata med Lucia og halve bygda på slep.

Jula er tradisjoner

Det er tradisjon, og det er slik det skal være, mener medarrangør Aase Thorkildsen i Rakkestad Broderiforretning.

– Jula er tradisjon, det skal alltid være det samme, og det tror jeg er viktig. Det gir en slags trygghet, det vi har vokst opp med, sier Thorkildsen.

I år står hun som kontaktperson for Rakkestad Handelstand, som er arrangør av julegateåpningen. Tradisjonen tro avholdes arrangementet den siste helgen i november.

– Vi har et godt samarbeid innad i Handelstanden. Det går litt av seg selv. Alle er enige om at det skal være som det pleier.

Og det er blant annet nystekte hamburgere på grillen til Lions, Rakkerungene som setter opp barneforestilling i kinosalen, fakkeltog fra Rådhusplassen og ned til julegrana på torvet, og nissen som deler ut godteposer til ungene. Lucia tenner selvsagt juletreet.

– Vi er så heldig at vi har en snill lensmann som gir oss lov til å stenge av Storgata en hel dag. Med det får vi en lun og koselig krok her inne. Det er så fint, fastslår Thorkildsen.

Innholdsrikt

Førjulsprogrammet i Rakkestad er spekket med markeder, messer, konserter og teater. Pynt, lukter, frost og stas. Med andre ord, alt for enhver smak. Og med så mange kulturelle innslag og tradisjonelle settinger, så skal man heller ikke se bort ifra at den mye omtalte «julestemningen», også vil være mulig å finne i bygda de neste fire ukene.

Det tror i hvert fall kultursjefen i Rakkestad kommune, Grethe Torstensen.

– Altså, får man ikke julestemning i Rakkestad med et slikt program, så velger man det selv. Dette kommer til å bli en førjulstid med mangfold. En fin blanding av lettere – og høytidelige konserter, profesjonelle og dyktige aktører innen teater, håndverk, musikk. Det er så mye å velge mellom at det nesten er umulig å få med seg alt, sier hun stolt og smiler.

Her er årets program

25. November i Rakkestad sentrum: Julegateåpning. Selveste julenissen leder an i fakkeltoget fra Rådhusplassen til torget. Han får god assistanse av Lucia og hennes terner. På torvet blir julegrana tent mot slutten av dagen. Før dette skal teatergruppa Rakkerungene sette opp den klassiske barneforestillingen om Snekker Andersen. Rakkestad Blåseensemblet spiller. Det blir servert grillmat og drikke, og mye mer.

28. november i Degernes kirke: Damekoret Fønix inviterer til en uhøytidelig kveld med førjulsstemning og varierte innslag. I tillegg til Fønix, bidrar Svingen Torader, og det blir opplesning og allsang.

30. november i Rakkestad kirke: Julekonsert med Joyful og Degernes Rock Kids og Rakkestad Soul Children.

1. desember i Degernes kirke: Julekonserten «Toner i advent». Blessing deltar også i år sammen med venner og solide lokale sangkrefter. Erle Stubberud, Maria Frøvik, Karen Marie Eilertsen (flygelhorn), Kari og Øystein Kjøll skal også være med å skape musikk og uttrykk til ettertanke.

2. desember i Rakkestadhallen: Rakkestad IF. Turngruppa holder sin årlige juleoppvisning.

2. desember i Bøndernes Hus i Degernes: Degernes Bygdekvinnelag arrangerer julemarked med salgsutstilling av diverse kunst og hverdagsprodukter. Degernes Rock Kids underholder midt på dagen.

3. desember i Rakkestad kirke: I forbindelse med søndagsgudstjenesten, varter Rakkestad Speidergruppe opp med en stemningsfull lysmesse, med levende lys og Fredslyset fra Betlehem i sentrum.

8. desember i Rakkestad kirke: Det populære koret «The Real Choir» legger ut på sin største juleturné noensinne, og stopper i Rakkestad kirke 8. desember der de holder to konserter denne dagen.

10. desember på Mjørud: Koret i Rakkestad arrangerer «et annerledes julemarked» i lokalene til Mjørud der blant annet hjelpeorganisasjonen «Hjelp oss og hjelpe» skal samle inn julegaver og økonomiske bidrag til mennesker som lever i familier med inntekt under fattigdomsgrensa. Koret holder også julekonsert. Det blir musikk, mat og utsalg.

12. desember i Rakkestad kirke: Julekonsert med Rakkestad kulturskole. Med musikk som hører julen til i tradisjonell og ny innpakning fremført av elever og lærer ved kulturskolen.

14. desember i Rakkestad kirke: Julekonsert med Rakketsda skolekorps.

15. desember i Rakkestadhallen: Den kritikerroste teaterforestillingen Natt i Nisseland. Barne – og familiemusikal med spenning, varme, massevis av humor og fengende musikk. Forestillingen er skrevet av Benedict Parton, og produseres av skuespiller Philip Bøckmann fra Sarpsborg.

16. desember i Rakkestad sentrum: Rakkestad Handelstand arrangerer julemarked i Storgata og tilbyr et bredt utvalg av diverse bodsalg. De lover også en god julestemning i sentrum denne dagen.

17. desember i Rakkestad kirke: Rakkestad Janitsjar holder adventskonsert sammen med Damekoret Fønix, Sangkoret Freidig og Mannskoret Ljom.

20. desember i gymsalen på gamle Bergenhus skole: Rakkestad janitsjar inviterer til «julehuskonsert» i sine egne øvingslokaler.

24. desember i Thorvalds stuer: Felles feiring av julaften der alle er velkomne.

Rakkestad Avis tar forbehold om at det kan være arrangementer i desember vi ikke har funnet informasjon om. Vi oppdaterer saken om det kommer inn tips.

Kommentarer til denne saken