Ønsker alle velkommen til bords

Laila B. Andresen i Rakkestad Diakoniutvalg, Sigrid og Nils Skaarer og Rosmari Neset i Rakkestad Frivilligsentral.

Laila B. Andresen i Rakkestad Diakoniutvalg, Sigrid og Nils Skaarer og Rosmari Neset i Rakkestad Frivilligsentral. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Frivillige åpner dørene og inviterer til en felles feiring av julaften i Thorvalds stuer rett etter den siste gudstjenesten 24. desember.

DEL

- Det kan være mange grunner til at man ønsker å feire julaften sammen i et større fellesskap. Kanskje er det folk som er alene, en familie der ungene skal feire jul hos svigers og foreldrene blir sittende hjemme, eller kanskje det har kommet noen nye flyktninger til Rakkestad som har lyst til å gjøre seg litt mer kjent med norsk tradisjon og kultur. Alle er uansett velkomne, sier Laila B. Andresen i Rakkestad Diakoniutvalg.

Gjester i alle aldre

Arrangementet er et samarbeid mellom Agape Bibelkirke, Rakkestad Diakoniutvalg, Rakkestad Kommune og Rakkestad frivilligsentral. Det har blitt arrangert mange ganger tidligere, men ikke de siste tre årene.

- De gangene vi har vært med å arrangere så har jeg et inntrykk av at folk trives. Vi prøver å skape en hyggelig "føl deg som hjemme"-stemning, sier Rosmari Neset i Frivilligsentralen.

Thorvalds stuer har 50 sitteplasser, så det gjelder å være tidlig ute.

- Påmelding skjer via servicekontoret i kommunen. Fristen er en uke før jul. I utgangspunktet spanderer vi alt, bortsett fra at det er en liten egenandel ved inngang. Men folk betaler selvsagt etter egen evne, sier Laila B. Andresen.

Tidligere har det vært rundt 25-30 gjester på arrangementet.

- Det har vært en god blanding av mennesker i alle aldre. Barn, ungdom, voksne og eldre. Og vi har bare fått positive tilbakemeldinger. De som kommer hit treffer ofte folk de kjenner eller vet hvem er. Dermed blir det ofte en betydningsful jul, sier Nils Skaarer og legger til at arrangøren også stiller opp med transport av gjester etter behov.

Innholdsrik og hjemmekoselig

Arrangøren ønsker å skape en tradisjonell norsk jul. En hjemmekoselig setting med juletre, pynt, julens farger, et langbord til middagen, som naturligvis blir spekket av tradisjonelle fristelser. Ribbe, kalkun, rosenkål, julebrus og mye mer. Det er Byekroa som leverer maten.

- Vi legger opp til en innholdsrik og avslappet markering. Det blir anledning for å synge, gå rundt juletreet, og lytte til juleevangeliet, som vil bli lest. Vi jobber med å få til noe live-musikk, så hvis det er noen som ønsker å bidra så er det bare til å ta kontakt, sier Nils Skaarer.

Cd-spiller og piano er uansett på plass i god tid før "Deilig er jorden" og "Glade jul" skal synges inn. Og når årets juleretter er fordøyd, og kaffen står varrm og klar til å drikkes, kan det hende at det dukker opp en aldri så liten overraskelse.

- Vi kan vel røpe allerede nå at nissen kommer. Vi har blitt sponset med gaver fra ulike organisasjoner. Så det blir nok en artig og fin pakkeutdeling fra selveste julenissen, avslører Sigrid Skaarer.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken