Gå til sidens hovedinnhold

Johan og hans kollegaer i Strømstad skriver ut 3.600 pass i året til svensker i Norge – nå har de en viktig beskjed

Artikkelen er over 2 år gammel

– Vi innførte ordning med forhåndsbestilling av passtime fra og med 4. februar i år. Det er det ikke alle som har fått med seg.

[Moss Avis] – På mandag hadde vi flere innom kontoret som hadde kommet på bomtur. Og det er jo «tråkig», sier gruppesjef i Strømstadpolisen, Johan Hilding til Moss Avis.

Han forteller at den gamle ordningen for å få pass for svensker bosatt i Norge, har vært å bare droppe innom politiet i Strømstad. Sånn er det altså ikke lenger. Nå må man gå inn på polisen.se og finne ledig time på riktig kontor.

Ikke så godt kjent

– Vårt kontor er jo ekstra populært fordi det ligger så nær grensen. Og mange kombinerer det med en harrytur, sier Hilding.

Han forteller at endringene med tidsbookingen er godt kommunisert i Sverige.

Men han tror det fremdeles er mange svensker i Norge ikke har fått det med seg.

Hvorfor det er innført ordninger med å bestille passtime, vet ikke Hilding. Og han innrømmer at innføringen ikke bare har gått smertefritt for seg.

Håper på bedre arbeidsmiljø

– Göteborg var først ute i fjor. Og det skapte veldig lange ventelister for å få pass. Ikke ulikt sånn det har vært hos dere i Norge. Men dette har vi tro på skal ha stabilisert seg nå. Og for oss 3–4 kollegaene på passkontoret her i Strømstad, vil den nye ordningen betyr mer forutsigbare dager og et bedre arbeidsmiljø, sier Hilding.

– Og så slipper vi lange køer i resepsjonen, sier gruppesjefen.

Hilding legger til at Strømstadkontorets 4 ansatte skriver ut totalt 7300 pass i året. 3600 av dem er til svensker bosatt i Norge.

Kommentarer til denne saken