Gå til sidens hovedinnhold

Entreprenør rundstjålet på Os skole - stjal verktøy for store verdier

Artikkelen er over 2 år gammel

Natt til torsdag opplevde byggentreprenør Boger Bygg AS innbrudd på byggeplassen på Os skole.

For abonnenter

Da de ansatte kom på jobb rundt 06.15 tiden torsdag morgen merket de første at alle arbeidsjakkene var borte. Deretter fant de ut at dørene på to konteinere sto åpne.

– Alle gutta manglet jakker, og 12 hengelåser var brutt opp og fjernet. Tyvene hadde rensket begge konteinerne. Det er snakk om veldig mye utstyr, så de må helt sikkert ha brukt stor varebil for å få med seg tjuvegodset, tror prosjektleder Alexander Adriansen til RA.

– Hvor stor verdi er det snakk om?

– Bare at 12 hengelåser er ødelagt er cirka 15.000 kroner. Og totalt sett med arbeidsklær som er borte og alt verktøyet, så kommer vi nok over 200.000 kroner, opplyser prosjektlederen.

Mistet en halv dags arbeid

Alexander Adriansen tror tyvene som har rundstjålet entreprenøren har gjort lignende før.

– De har rett og slett gjort en god jobb, det er ingen synlige tegn til innbrudd. Jeg tipper de tok jakkene først for så å bruke dem mens de robbet oss, slik at folk skulle tro at det var vi som jobbet. De mørkla deler av området ved å ta ut noe av belysningen, de har ryddet opp etter seg, og tatt med seg alle hengelåsene de brøt opp, bortsett fra en.

(Saken fortsetter under bildet)

 

– Går dette utover fremdriften i arbeidet?

– Vi mistet en halv dag cirka. Leverandøren vår har kastet seg rundt og skaffet oss det meste av nytt verktøy, så nå går alt som vanlig, betrygger han.

Politiet ønsker tips

Etter innbruddet står politiet fortsatt uten spor. Politiførstebetjent Niels Lund ønsker tips fra publikum.

– Dette må ha skjedd i løpet av onsdag kveld eller natt til torsdag morgen. Mest sannsynlig det siste. Politiet er foreløpig ingen spor å gå etter, så hvis det er noen som har sett eller lagt merke til noe, så tar vi gjerne imot tips, sier han.

– Kan det være snakk om en bande som er på tur?

– Samme natt som innbruddet på Os skole var det et forsøk på noe tilsvarende i Enebakk. Det var også et tilsvarende innbruddsforhold i Mysen forrige helg. Men vi vet ikke om disse hendelsene har noen sammenheng, sier Niels Lund.

Kommentarer til denne saken