Gå til sidens hovedinnhold

Ingen nye smittede i Rakkestad søndag - men mener vi må forvente nye tilfeller framover

Ingen nye smittetilfeller i Rakkestad søndag kveld.

Rakkestad kommune mottok i kveld melding om at det ikke var noen nye smittetilfeller i kommunen. Dette er andre dagen uten nye smittetilfeller i Rakkestad.

Det ventes svar på 17 prøver som ble tatt i dag, søndag.

Kommunen advarer mot å glemme smitteverntiltakene, selv om det har kontroll på utbruddet i Rakkestad.

-Vi må forvente at det vil komme flere smittetilfeller i Rakkestad da det er mye smitte i omløp. Derfor er det viktig at vi fortsatt følger smittevernrådene, holder oss hjemme hvis vi er syke og tester oss ved mistanke, opplyser kommunen.

De kommer med følgende anbefalinger for den kommende uken:

Barne- og ungdomsidrett kan starte opp med treninger og kamper fra mandag.

Det anbefales at samlinger innendørs hvor det i hovedsak er voksenpersoner i risikogruppene tilstede avlyser sin aktivitet den kommende uken.

Skautun og omsorgsboligene i tilknytning til Skautun åpner opp for besøkende. Det settes en begrensning på to personer per boenhet. Besøkende får utdelt munnbind ved ankomst, som må brukes.

Badet åpner tirsdag ettermiddag med samme restriksjoner som før utbruddet.

Kino, bibliotek og servicekontoret og NAV mottak åpner opp med samme restriksjoner som før utbruddet. Influensavaksinering går som planlagt. De besøkende får utdelt munnbind ved ankomst som må brukes.

Totalt er det registrert 30 smittede i Rakkestad siden første positive prøvesvar i mars, hvorav 22 den siste uken da kommunen erklærte at det var et lokalt utbrudd ute av kontroll.

Kommentarer til denne saken