Gå til sidens hovedinnhold

I over ett år lå taushetsbelagt informasjon om pasienter og ansatte ute på Sykehuset Østfolds nettsider

Artikkelen er over 1 år gammel

Sykehuset Østfold la ut taushetsbelagt informasjon om flere pasienter i kombinasjon med navn og personnummer i sin offentlige postjournal. Også en rekke ansatte er rammet av lekkasjen.

I over ett år lå et dokument med sensitiv informasjon om både pasienter og ansatte tilgjengelig i Sykehuset Østfolds offentlige postjournal. Det melder NRK. Sykehuset har fjernet dokumentet fra sine nettsider, etter at NRK varslet dem om saken.

Info om barnevernssaker

Det var tidlig i 2019 Sykehuset Østfold la ut et dokument med navn og personnummer på flere titalls ansatte, samt taushetsbelagt informasjon om over ti pasienter på sine nettsider. Også flere personer som er i familie med pasienter er rammet.

Navn og personnummer til to familier er nevnt i saker der barnevernet har vært involvert, mens navn, personnummer og behandlingssted for to pasienter som har vært til behandling ved psykiatriske avdelinger også er oppgitt i dokumentet.

Direktøren beklager

Sykehusdirektør Hege Gjessing beklager hendelsen på det sterkeste.

– Vi ble gjort oppmerksom på dette i dag, og vi tar det på det største alvor. Vi jobber nå hardt for å gå gjennom saken for å se hva som har skjedd, sier hun til NRK.

– Det vi så langt har funnet ut, er at sykehuset ved en feil publiserte en intern postjournal som inneholder personsensitiv informasjon for halvannet år siden. Vi beklager på det sterkeste at dette har skjedd.

Kommentarer til denne saken