MYSEN: For andre gang skulle Momarken være åsted for ponnilandsleir. Sistgang var i 2009. Kusker og ponnier fra hele landet var ventet til Indre Østfold. Nå er arrangementet avlyst. Årsaken er salmonellautbruddet i hestemiljøet i Østfold.

Les også: Mistanke om salmonella på stall i Rakkestad

Fakta om situasjonen vedrørende utbruddet av Salmonellabakterien er at det er påvist smitte på totalt 11 staller fra både trav- og ridemiljøet, og grunnet mistanke om smitte er hester i ytterligere 11 staller prøvetatt. Et stort antall staller er båndlagt som følge av smitte eller mistanke om smitte, hvilket medfører at ingen hester kan reise ut eller inn fra disse stallene. Selv om ingen av de smittede hestene har vist kliniske tegn på sykdom, er situasjonen alvorlig fordi Salmonella kan smitte til husdyr i primærnæringen, og til mennesker. Den påviste type av Salmonella er i tillegg multiresistent mot antibiotika, skriver Det Norske Travselskap (DNT) på sin hjemmeside.

Arrangøren tar ikke sjansen på å gjennomføre leiren fordi det anses for risikabelt å samle et større antall hester/ponnier og mennesker på et begrenset område når man ikke har full oversikt over mulige kontaktpunkter mot smittede hester.

DNT i dag besluttet å avlyse eller utsette all annen aktivitet enn totalisatorløp innen travsporten. Det er med beklagelse vi meddeler at denne beslutningen også omfatter den forestående Ponnilandsleiren, som skulle vært avviklet på Momarken førstkommende helg, skriver DNT på sin hjemmeside.