Stengte skoler og barnehager fører til at flere er hjemme, og som alle vet - de fleste ulykker skjer i hjemme. Rakkestad brannvesen kommer i den anledning med flere gode tips og råd til rakstingene om hvordan de kan balansere den edle kunsten å jobbe hjemmefra samtidig som de passer barn, lager mat, trøster og aktiviserer.

– Følg med på det du driver med på kokeplata og komfyren. Ikke forlat huset når vaskemaskinen, tørketrommelen og oppvaskmaskinen står og går. Gjør det du kan for å forhindre brann, skriver de på sine facebooksider og lister videre opp flere brannforebyggende tiltak.

1. Sjekk at røykvarslerne fungerer. Støvsug dem gjerne også. Gi dem nytt batteri hvis de trenger det.
2. Sjekk at pila står i det grønne feltet på slokkeapparatet. Snu litt på pulverapparatet for å unngå at det klumper seg. Er i tillegg fin trening!
3. Er det lenge siden du vasket filteret i avtrekksvifta over komfyren? Det er en ganske ekkel, men enkel oppgave. De fleste kan vaskes i oppvaskmaskinen. Men sjekk bruksanvisningen for sikkerhets skyld.
4. Ha brannøvelse. En viktig, og artig aktivitet for hele familien! Det man øver på blir man god på. Her finner du gode tips om hvordan du kan holde en brannøvelse: https://brannbamsen.no/barnas-bjornis/brannovelse
5. Du finner også mange gode tips om hvordan du kan forebygge brann på www.sikkerhverdag.no/brann

Les også: Brannmennene har bodd på stasjonen hele uka: - Vi rykker ut på lik linje som tidligere