Henriette Lang (21) har nettopp startet i stillingen som skolesekretær på Os barneskole. Rektor Lena Hågensen påpeker at skolesekretæren er en sentral del av skolens drift og har et vidt spekter av oppgaver.

– Skolesekretæren er i kontakt med både elever, foresatte og ansatte. Det er henne som stort sett tar telefonen når foreldre og andre utenfra kontakter skolen. Jeg har kjent på at det er godt å få en fast person på plass slik at kontoret er tilgjengelig. Det er årets julegave, sier rektoren.

Hun beskriver Henriette Lang som en ung, flott, ydmyk jente med bein i nesa.

– Hun er utrolig lærevillig og flink. Vi har fått utrolig gode tilbakemeldinger fra Mysen barneskole, forteller hun.

Glad i barn

Lang er utdannet kontor- og administrasjonsmedarbeider og er forholdsvis fersk i arbeidslivet. Hun kommer fra jobben i Interkommunalt arkivselskap i Sarpsborg. Stillingen som skolesekretær på Os skole er hennes andre jobb utenom lærlingplassen. Men det var tiden i lære som ble avgjørende for at hun fikk øynene opp for at hun trives med å jobbe på skole.

– Jeg jobbet på Mysen barneskole i et halvt år under læretiden min. Jeg trivdes veldig godt.

Det var tilfeldig at hun havnet på en barneskole, men tiden der gjorde at hun fant ut at dette var noe hun kunne tenke seg å jobbe med igjen.

– Jeg savnet både arbeidsstedet, den administrative delen og det å være i kontakt med mange mennesker. Det er ikke så ofte disse stillingene dukker opp. Så dukket denne stillingen opp, forteller hun.

Alternativet ville fort vært å pendle til hjembyen Oslo. For to år siden flyttet hun og samboeren fra Oslo til Skiptvet - hvor samboeren er fra.

Varierte arbeidsdager

Rektor Lena Hågensen bekreftet at det er sjelden slike stillinger lyses ut og tror det er noe av grunnen til at det var så mange søkere. Hele 64 personer søkte på stillingen som skolesekretær på Os skole.

– Hva tenkte du da du fikk stillingen, det var jo veldig mange søkere?

– Jeg ble veldig overrasket og veldig fornøyd med å få jobben. Det er veldig gøy. Jeg satte veldig pris på at de lot meg få den sjansen når jeg er så ung. Det er det ikke alle arbeidsgivere som gjør.

Arbeidsdagen kan bestå av alt fra å føre timelister, ha ansvaret for arkivsystemet, svare på telefon og e-poster til å løpe og hente noe for andre. Det er mye nytt hver dag så det vil ta litt tid å sette seg inn i alt.

– Det er veldig varierte arbeidsdager. Jeg trives godt med at ingen dager blir like. Jeg har vært borti mye av det jeg skal jobbe med, men det er også mye nytt.

LES OGSÅ: Enorm interesse: - En skolesekretær er en del av skolens hjerte

– Hva liker du å gjøre på fritiden?

– Jeg er glad i å trene og gå turer. Jeg har drevet med pistolskyting i Askim, det er veldig gøy.