Tredje strake for DIL-damene i håndball

30 ÅR FORSKJELL: Degernes håndballdamer har et bredt spekter i alder. Aina Merete Sveen (t.h) er 46 år og fremdeles en meget god håndballspiller. Anny Ringsby Veiby er 30 år yngre og debutant på årets damelag i håndball. Men 16-åringen viser gode tegn på godt håndballtalent.

30 ÅR FORSKJELL: Degernes håndballdamer har et bredt spekter i alder. Aina Merete Sveen (t.h) er 46 år og fremdeles en meget god håndballspiller. Anny Ringsby Veiby er 30 år yngre og debutant på årets damelag i håndball. Men 16-åringen viser gode tegn på godt håndballtalent. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Degernes ILs damelag i 5.divisjon tok sin tredje strake seier, denne gangen mot tabellnabo Son. Og vips så var laget på tredjeplass på tabellen. - Det begynner å fungere nå, sier trener Dag Erik Eng. DIL-seieren ble på ett fattig mål, 26-25.

DEL

DIL har et spennende mannskap. Ungjentene banker på døra, og laget består av et godt blandet lag med ferske og rutinerte spillere.

- Vi har heldigvis fått noen unge og lovende jenter, sier nestoren selv, Aina Merete Sveen.

46-åringen spilte fletta av gjestene Son, og var veldig delaktig i seieren, selv om hun ikke scoret så mange mål denne gangen. Men DILs målmaskin gjennom mange år, har ikke tenkt å gi seg ennå. Hun viste at hun fortsatt er veldig lettbeint.

- Jeg tynges ikke av alderen. Har spilt håndball i 40 år, og kroppen tåler det, smiler 46-åringen, mens hun tar et godt tak rundt DILs yngste spiller, som har debutert på laget i år.

Anny Ringsby Veiby er bare 16 år, men har nok arvet litt av sitt «ballsinne» fra faren Kenneth. I kampen mot Son kom 16-åringen også på scoringslista.

- Det er en spiller DIL kommer til å få god nytte av i årene som kommer. Hun går på idrettslinje på St. Olavs videregående skole, og trener mye i forbindelse med skolearbeidet. Da vi spilte mot Driv i forrige seriekamp, spilte vi en meget god kamp. I dag ble det litt mye opp og ned. Vi kom på hæla fra starten, men hentes oss godt tilbake. Vi fikk satt forsvaret etter hvert, da tok vi også over kampen, sier Aina Merete Sveen.

Stort potensiale

- Selv om vi var litt opp og ned, synes jeg vi spilte bra i store perioder av kampen. Vi har enb bra stall med 12 spillere å ta av. Når vi har mange å ta av, kan vi rullere oftere. Jeg har troen på at resten av sesongen kommer til å bli artig jeg, sier trener Dag Erik Eng, som tross perioder hvor de ble hengende etter i målprotokollen, hadde laget hans evnen til å komme sterkt tilbake og vinne kampen.

Men selv om Aina og Anny får god pressedekning i denne artikkelen, skal vi ikke glemme de to motorene i laget. 18-årige Mina Glenge Lannem og den litt mer rutinerte Ann Kristin Haugom Kartnes, scoret begge syv mål hver – og var en konstant trussel mot Son-forsvaret. Det heter at ingen nevnt, ingen glemt, men vi kan heller ikke unnlate å trekke frem «nyervervelsen» mellom målstengene, Stine Renander Vetvik. Eidsberg-jenta skal ha sin del av æren for at laget vant denne kampen. Hun var god i målet for DIL.

Rart kampbilde

Son hadde grep om kampen og ledet hele første omgang. DIL lå i starten under med fem mål og fire minutter før pause ledet Son 11-14. Men DIL hentet seg tilbake og reduserte til 13-14. Mot slutten av første omgang hadde DIL mange muligheter til å ta hånd om ledelsen. Men noen dårlige avslutninger gjorde at Son hadde føringen.

Ut over i andre omgang kom DIL-maskineriet i gang og etter drøye ni minutter var DIL i ledelsen før første gang med 18-17. DIL var oppe i 22-19 og 25-21 etter 22.minutter. Fire minutter før slutt sto det 26-23 til DIL. Men så datt laget ned igjen, og gjestene kunne nesten ha stjålet denne kampen på slutten. Men DIL klarte å hale i land en seier som egentlig burde vært mye større enn resultatet skulle tilsi. 26-25 og nye poeng gjorde at Degernes avansert til 3.plass på tabellen. Neste kamp for DIL er 19.11 borte mot Ski

Kampfakta:

5.divisjon håndball kvinner

Degerneshallen 15.11, 30 tilskuere

Degernes-Son 26-25 (11-13)

Degernes sitt lag med målscorere: Stine Renander Vedvik, Hege Janet Søhoel, Inger-Helene Graarud 3, Ann Kristin Haugom Kartnes 7, Aina Merete Sveen 2, Mina Glenge Lannem 7, Mai-Iren Grimsrud 3, Marita Harlem Bjørgen 3 (1), Ida Kristne Teig, Aurora Vee-Haugen Sølvskudt, Anny Ringsby Veiby 1.

Artikkeltags