Godt valg av Frp

FORNØYD FAGERENG: Hans Jørgen Fagereng er godt fornøyd med at rakstingene stemmer FrP. Rakkestad er eneste kommune i Østfold hvor partiet har fått flere stemmer enn ved sist stortingsvalg.

FORNØYD FAGERENG: Hans Jørgen Fagereng er godt fornøyd med at rakstingene stemmer FrP. Rakkestad er eneste kommune i Østfold hvor partiet har fått flere stemmer enn ved sist stortingsvalg. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Rakkestad var eneste kommune i Østfold hvor FrP fikk flere stemmer enn ved sist stortingsvalg.

DEL

- Jeg må si jeg er godt fornøyd med det. Vi er det eneste lokale FrP som har gått fram, i alle andre Østfold-kommuner har det gått litt tilbake, sier leder for Rakkestad FrP, Hans Jørgen Fagereng, som takker alle som har stemt på partiet.

Fagereng fulgte valget hjemme fra sofaen med sin kone. For han ble resultatet en positiv overraskelse.

- Vi har jo gått rundt og lurt på det har blitt regjeringsslitasje så klart, så det var en positiv overraskelse at vi holder såpass stand. Vi håper jo naturligvis hele tiden at man gjør det bra for det man tror på. Nå har for så vidt prognosene vært klare på at Arbeiderpartiet går ned og Senterpartiet opp, og det var de to partiene som utgjorde størst endring i både negativ og positiv forstand, sier han.

I Rakkestad fikk Fremskrittspartiet 799 stemmer, noe som gir en prosentvis oppslutning på 18,2 prosent. De er med dette det fjerde største partiet i Rakkestad og har en 1,5 prosent endring i positiv retning sammenlignet med forrige stortingsvalg.

- Hvorfor tror du FrP står så sterkt i Rakkestad?

- Jeg kan ikke peke på noe spesielt, og skal ikke ta på med æren for det gode resultatet lokalt sett. Vi har stått på stand og vært synlige, men dette tror jeg skyldes sentralt. Det er nok våre politikere høyere oppe som har bidratt til det gode resultatet, sier Fagereng.

På landsbasis fikk FrP 15,3 prosent oppslutning, noe som er en nedgang på 1,1 siden sist stortingsvalg. I Østfold har partiet fått 17,6 prosent oppslutning, som er en nedgang på 2 prosentpoeng.

Les mer om stortingsvalget:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken