Her flyter det olje i Rakkestadelva: - Nedgravd tank som lekker

Spilloljen fra det lokale bilverkstedet lå fortsatt og fløt i Rakkestadelva ti dager etter lekkasjen.

DEL

Fuglespor og kritthvit snø rammet inne den sorte oljen, som hadde rent ut i Rakkestadelva fra et rør i Ringgata. Lekkasjen ble først oppdaget søndag 4. mars, og ti dager senere var saneringsfirmaet på plass på befaring.

- Brannvesenet la ut lenser og lokaliserte lekkasjen. En pumpebil sugde opp mesteparten av oljen, mens et saneringsfirma var på befaring tirsdag formiddag. De skal fjerne resten av oljen og tildekke området, slik at ikke fugler og dyr blir utsatt, forteller teknisk sjef i Rakkestad kommune, Espen Jordet.

Han forteller videre at det er et lokalt bilverksted som står bak oljelekkasjen, og som også må ta utgiften med å rydde opp i forurensningen.

- Det blir ingen ekstrautgift for kommunen. Dette er ikke tilsiktet forurensning, men et uhell, og bilverkstedet gjør de riktige tingene nå for å få kontroll på dette, sier han.

- Vil det få videre konsekvenser for den ansvarlige bedriften?

- Saken er politianmeldt, men det er usikkert om det vil få noen videre følger, sier han.

Bjørn Helge Utne i Kystverket bekrefter at de forrige uke fikk beskjed om utslipp av 10-15 liter olje i Rakkestadelva.

- Ved akutt forurensning er det eier av forurensningen, som i dette tilfellet er en nedgravd tank, som har ansvar for å aksjonere, understreker vakthavende i Kystverket den aktuelle uken, Bjørn Helge Utne.

Artikkeltags