(Østlandets Blad)

FOLLOBANEN: Søndag 11. desember 2022 rullet det aller første ordinære toget med passasjerer ombord ut fra Ski stasjon, for å ankomme Oslo S 12 minutter senere. Om bord var en rekke lokalpolitikere fra Nordre Follo, og stemningen var høy. Mange hadde med flagg, og kunne juble da toget ankom Oslo S på tida.

Fullt så smidig gikk det ikke da kong Harald med et stort og prominent følge ankom Ski stasjon åtte minutter forsinket under den offisielle åpningen dagen etter. Men Follobanen ble åpnet med brask og bram.

19. desember var det full stopp, og siden har det gått to og en halv måned med feilsøking, feilretting og testkjøring. Over 600 testturer er gjennomført.

Her får du et lite tilbakeblikk: 76 dager siden sist – søndag skjer det

Takket for tålmodigheten

Søndag morgen klokken 07:24 gikk det første toget fra Ski stasjon mot Oslo gjennom Blixtunnelen, med ordinære passasjerer ombord. Dette er linje R21 fra Moss, som altså etter planen skulle ankomme Oslo S klokken 07:36.

Klokken 07:02 bekreftet Bane Nor at Follobanen er åpen for trafikk:

- Blixtunellen mellom Oslo S og Ski er åpen for trafikk. Takk for tålmodigheten mens vi har jobbet. Velkommen tilbake til toget!, skriver de i en trafikkmelding.

Fra Oslo S kunne ØBs reporter bekrefte at toget var vel framme, mens hun gjorde seg klar til retur til Ski.

Når ØB snakker med pressevakt Dag Svinsås i Bane Nor ved kvart over åtte-tiden søndag morgen, kan han bekrefte at togene ruller etter planen på Follobanen.

- Vi er selvfølgelig veldig glad for at alt gikk fint, sier han.

Noen endringer

Når Follobanen nå er gjenåpnet, betyr det også noen endringer i rutetiden i forhold til hvordan det har vært de siste ukene. Mer om disse endringene kan du lese her:

Bildene fra Ski stasjon viser at det var en rolig stemning og noen få reisende som skulle ombord på det første toget. Med andre ord en litt annen stemning enn sist den åpnet, som du kan lese mer om her:

ØB er tilstede og vil rapportere også fra denne begivenheten - saken oppdateres


Her ser du video fra den første, historiske togturen i desember i fjor:

LES OGSÅ:

Les også

Velkommen tilbake til Follobanen

Les også

Søndag skal det endelig (?) skje