Hotell og overnattingsdelen i Bye Kro & Vertshus er pusset opp i lyse, fine farger.

- Vi ønsket å finne en ny stil, og følge tiden med farger og interiør, sier Hans Olaf Kirkeng i K4 eiendom som eier hele Bye-bygget i Jernbanegata 5.

Han låser opp døra til et dobbeltrom. Teppene på gulvet er fjernet og det er lagt nytt gulv. Det er ny tapet på veggene og nye gardiner. På noen rom er alt interiøret byttet, andre steder er det supplert med litt av det gamle. For eksempel er flere av de solide klesskapene i gangen beholdt, men har blitt malt i en lys farge.

Fikk pusset opp firmastuen

Også gangen og firmastuen har blitt malt i lyse farger. I firmastuen er de solide og mørke møblene beholdt. Men rommet er blitt vesentlig lysere etter at vegger og tak er malt og det er lagt nytt gulv.

- Vi fikk hjelp av koronaen. Firmastuen leies av Rotary og Lions til møter, og det er noen bisettelser og selskaper. Da nedstengningen kom så vi at vi hadde muligheten - at vi hadde tiden. Jeg er veldig glad for at vi gjorde det, sier Kirkeng.

Det er fire dobbeltrom og fire enkeltrom på hotellet. Hotellet har hatt godt belegg gjennom koronapandemien. De må derfor pusse opp ett og ett rom.

- Vi skal ta de siste rommene i januar. Da er det satt av penger og tid, forklarer han.

Karantenehotell

Han opplyser at de allerede var i gang med hotellrommene før koronaen kom. Hotellet har holdt åpent under pandemien og det har fungert over all forventning. Men de merket at det ble stille i helgene. Men arbeidsfolka kom.

- Vi skjønte veldig fort at vi måtte søke om å få godkjent hotellet som et karantenehotell, slik at de utenlandsk arbeiderne kunne bo her.

Flere av gjestene er arbeidere i lokale bedrifter. Mange arbeidere kommer tilbake flere ganger i året. Det er kjøleskap på rommene og gjestene får et frokostbrett hver kveld som settes inn i kjøleskapet. Mange starter tidlig og da er det fint å kunne ta seg litt frokost først.

Familiebesøk og jobb

Gjestene er i hovedsak folk som jobber i bedrifter i Rakkestad, eller folk som besøker familie i Rakkestad. Etter at Rudskogen og hallene er åpne igjen, og folk kan reise på besøk - er det igjen godt belegg i helgene.

LES OGSÅ: – Jeg synes det er den beste løsningen at gårdeier nå driver hotellet videre

- Folk skryter veldig av hvor fint det har blitt. Det er veldig koselig. Det skal være hyggelig å komme på et hotellrom, sier Kirkeng.

Bildeserie

Ta en titt inn på hotellet

Også daglig leder for hotellet, Emilia Olejnik, forteller at de har fått mange positive tilbakemeldinger på oppussingen.

- Folk synes det er lyst og fint her. Mange er veldig fornøyde med det som er gjort. Det er også blitt færre møbler, så det er litt mer plass, sier hun.